Blog & Socials

13 januari 2020 ontving ik haar eerste mail of ik haar kon helpen met de aanschaf van een starterkit en nog een aantal losse oliën. Ze was enthousiast geraakt door haar buurvrouw door het effect van de oliën en wilde er zelf ook mee aan de slag. Lees hier haar verhaal….

Mijn ervaringen tot dusver met Young living:

In januari 2020 kwam Puur met Olie – Young Living op mijn pad. Ik had al enige voorkennis opgedaan met betrekking tot de inzetbaarheid van etherische oliën echter bleef het daarbij. Totdat mijn buurvrouw enthousiast vertelde over de aanschaf van haar starterspakket bij Puur met Olie. Ik raakte geïnspireerd door haar verhaal en ging overstag 🙂

In eerste instantie was ik nogal sceptisch; hoe kunnen etherische oliën mij ondersteunen bij zowel lichamelijke als psychische klachten? Maar ook: hoe kunnen de oliën mij ondersteunen bij het opheffen van blokkades op energetisch niveau? Om daar een antwoord op te krijgen besloot ik voor mijzelf het “olie-avontuur” aan te gaan; met groot succes!!

Mijn verhaal:

Bij mij is, inmiddels 7 jaar geleden, de diagnose Complex Post Traumatisch Stress Syndroom vastgesteld i.v.m. vroegkinderlijke trauma’s. Dat resulteert zich onder andere in: hyperalertheid, angsten, nachtmerries, herbelevingen en een negatief zelfbeeld. Maar ook op lichamelijk vlak geeft dit klachten; niet kunnen ontspannen, spieren continu op spanning, spijsverteringsproblemen, disbalans van hormonen en continu stress. Vooral triggers vanuit het dagelijks leven dragen eraan bij dat bovenstaande klachten verhevigen. 

Er hebben al diverse behandelingen plaatsgevonden, waaronder EMDR (verwerken van angstige beelden/herinneringen). En tot op heden sta ik nog steeds onder behandeling binnen de GGZ. 

Naast de beeldende herinneringen liggen er ook lichamelijke herinneringen opgeslagen. Deze worden echter niet behandeld binnen de psychotherapie, maar zijn juist zo belangrijk om ook behandeld te worden. De reden? Omdat dit juist lichamelijke klachten kan geven vanwege energetische blokkades als gevolg van traumatisering. 

Nadat ik een en ander nader had toegelicht tijdens mijn afspraak met Alka, gaf zij adviezen met betrekking tot de inzetbaarheid van etherische oliën. Oliën voor zowel mijn lichamelijke als psychische klachten. Daaruit kwamen onder andere de volgende adviezen:

🍀 2x daags trauma life aanbrengen onder mijn grote tenen (gebied hersenen, pijnappelklier en hypofyse).

🍀 2x daags Sara aanbrengen op mijn stuitchakra. Dit voor een goede aarding.

🍀 2x daags Inner Child aanbrengen op mijn hartchakra. Dit om het contact te herstellen met mijn innerlijke kind.

🍀 2x daags Di-Gize aanbrengen op mijn buik voor het aanpakken van mijn spijsverteringsklachten.

🍀 De dag starten met een glas lauw water met daarin een druppel Lemon voor het ontgiften van mijn lichaam.

🍀 De Valor-roll on aanbrengen op mijn slapen en achter mijn oren voor de nachtrust (binnen 5 minuten val ik in een diepe slaap). Daarnaast ook inzetbaar tijdens paniekaanvallen/hyperventilatie. Dit heeft vrijwel meteen het gewenste effect bij mij. 

🍀 2x daags de Phyto Progessence plus en Sclaressence aanbrengen op mijn onderbuik (gebied baarmoeder/eierstokken). Dit i.v.m. de hormonale disbalans.

🍀 De diffuser: opwekkende citrusgeuren. Dit zorgt, naast opwekkende gevoelens, ook voor ontspanning. 

🍀 Ortho sport massage olie: aanbrengen op de pijnlijke/aangespannen spieren. Dit werkt vrijwel direct. De pijnlijke spieren worden warm en het geeft meteen verlichting. Erg prettig. 

Zelf ben ik een dagboekje gaan bijhouden om mijzelf daarin te observeren. De eerste dagen kwam er vooral boosheid naar de oppervlakte, gevolgd door een intens verdriet. De daar opeenvolgende dagen kwamen er naast emoties ook lichamelijke sensaties naar de oppervlakte; gevoelens van onmacht, pijn en lichamelijke herbelevingen. Dit alles werd opgevolgd door een intense vermoeidheid. Een vermoeidheid welke ik nog nooit zo had ervaren. Het enige wat ik kon doen was me eraan overgeven. De diffuser is dan zo’n ondersteunende factor in deze. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mij, ondanks deze ellendige gevoelens, kon ontspannen. Mijzelf kon overgeven aan de situatie zoals deze was. Heel bijzonder om dat zo te mogen ervaren. 

Na 2 weken voelde ik mij al een heel ander mens. Alsof er een blokkade in mijn lichaam was opgeheven en ik werd klaargestoomd om de volgende blokkade aan te pakken. Vergelijkbaar met een ui, welke laag voor laag afgepeld wordt, totdat je bij de kern aan komt. In dit geval; je ware zelf! 

Nu zijn we inmiddels 2 maanden verder. De oliën zijn voor mij onmisbaar geworden. Er zijn al meerdere blokkades opgeheven. Daarvoor in de plaats komt het gevoel; “ik mag er ook zijn” en “ik doe er ook toe”. Dit geeft een enorme kracht, doorzettingsvermogen en bovenal: zelfliefde!!  Zo mooi en bijzonder; de kracht van moeder natuur; de helende werking, de zachtheid van de oliën en je lichaam en psyche welke aangeven: het is nu tijd voor het aanpakken van je volgende blokkade. Totdat je bij de kern aan komt; je innerlijke zelf. Dat Alka mij hierin mag begeleiden voelt heel bijzonder. Haar kennis en ervaringen helpen mij verder op mijn pad. Zodat ik nog meer in mijn kracht kom te staan en bovenal: dat ik mag gaan leren leven i.p.v. overleven!! 

Veel liefs X