De starterkit vakantie tips!

De oliën uit de starterkit gaan elke vakantie met ons mee, nu voor het zevende jaar. We zetten het in tegen de muggen, oorpijn na het zwemmen of een simpele schram door het vallen. In dit handige overzicht lees je allerlei tips hoe je de oliën uit de starterkit kunt inzetten op vakantie…

Let op… ook al vermelden we het niet bij elke toepassing, de oliën bij kinderen altijd te verdunnen met een draagolie. Zoals bijvoorbeeld de V-6

PEPPERMINT: Een druppel rond de navel en/of op een watje in de luchtroosters van de auto werkt geweldig tegen wagenziekte (overigens kun je hier ook heel goed de AromaEase voor gebruiken, welke niet in de starterkit zit)Heb je iets verkeerds gegeten en heb je last van diarree? Smeer een druppel tegen de klok in rond de navel.Peppermint werkt verkoelend na verbranding door de zon.

LAVENDEL: Wordt wel het Zwitsers zakmes onder de oliën genoemd. Je kunt het in ontelbaar veel situaties inzetten. Zo kun je deze olie gebruiken om verbranding door de zon te verzachten en de huid te herstellen. Heb je moeite om te slapen in een vreemde omgeving? Smeer dan eens een druppel Lavender onder de voeten en/of op een puntje van je beddengoed en je zult heerlijk ontspannen.

Smeer de olie om een wondje (nooit er op!) om genezing te bevorderen. Zet het flesje open op tafel en je zult merken dat je geen of veel minder last hebt van wespen.Ben je onverhoopt toch door een insect gestoken of heb je jeuk door brandnetels? Lavender werkt jeuk stillend!

LEMON: Probeer eens een druppel Lemon in je water. Heerlijk verfrissend en goed voor je gezondheid! Lemon ondersteunt een gezond immuunsysteem. Gebruik geen Lemon op de huid als je in de zon gaat, omdat het een fototoxische olie is. Dit houdt in dat de olie onder invloed van zonlicht vlekken op de huid maakt. Heb je last van pollen? Gebruik Lemon in combinatie met Peppermint en Lavender in de diffuser en je zult merken dat je veel minder last hebt!

THIEVES: Dé bacteriekiller!!! Sterker dan Dettol, maar wel 100% natuurlijk…Ideaal om op vakantie de omgeving te ontsmetten. Uiteraard wil je op vakantie niet ziek worden… Smeer een druppel Thieves onder de voeten om je weerstand te verhogen.

DI-GIZE: Een olie die op vakantie goed van pas komt, omdat we dan vaak ander voedsel eten dan we gewend zijn. Di-Gize ondersteunt de spijsvertering en werkt geweldig bij maag- en darmklachten. Smeer hiervoor een druppel op de buik. Met de klok mee activeer je de darmen (handig bij obstipatie) en tegen de klok in rem je de darmen (handig bij diarree).

PURIFICATION: Als je deze olie rond de oren smeert, verminder je de druk op de oren tijdens een vliegreis of in de bergen. Daarnaast is dit een olie met een sterk antibacteriële werking die heel goed gebruikt kan worden om wondjes te ontsmetten. Smeer hiervoor altijd óm het wondje heen!Omdat er Citronella in Purification zit. is deze olie ideaal om insecten op afstand te houden!

RC: Is dé olie die je kunt gebruiken bij luchtwegaandoeningen. En heb je een snurker naast je liggen? Dan kun je de olie aanbrengen op de borst en op de neusvleugels. Grote kans dat het snurken een stuk minder is. Ook lekker in de diffuser als de kindjes wat snotterig zijn!

PANAWAY: Een fantastische olie om te gebruiken bij allerlei pijnklachten. Eventueel in combinatie met Copaïba en /of Peppermint om de werking te versterken. Onze natuurlijke paracetamol.

STRESS AWAY: Tja, wat moeten we daar nog over schrijven.. De naam van deze heerlijke olie dekt de lading. Een stressvrije vakantie wie wil dat nu niet? Heerlijk achter de oren smeren of op de binnenkant van de polsen of voor het slapengaan in de diffuser. Heb je vliegangst? Smeer deze dan een paar dagen voor vertrek als op je hart streek en de binnenkant van je polsen.

COPAIBA: Copaiba versterkt de werking van veel andere oliën. Op vakantie en het gevoel dat een blaasontsteking komt opzetten, smeer Copaiba. Een zwaarmoedig gevoel die de vakantiedag dreigt te verpesten, copaiba in de diffuser. Een ontsierende pukkel vlak voor je vakantie start, copaiba.

FRANKINCENSE: Bij kleine wondjes of zwellingen kun je de Frankincense onverdund aanbrengen (kinderen verdunnen naar leeftijd) Een rare draai bij het opzetten van de tent of last van je rug door het sjouwen met de zware koffers? Smeer het op je ruggengraat.Na een lange wandeling helpt Frankincense ook tegen pijnlijke gewrichten. Of een druppel op je kruin om je makkelijker af te sluiten van prikkels als je bijvoorbeeld uit eten gaat naar een restaurant.

ORANGE: Deze olie is heerlijk verfrissend in een glas water maar dood ook E-coli en salmonella bacteriën. Ideaal voor na het toilet om je handen mee te reinigen.Komt er een donderwolk voorbij dan helpt Orange in de diffuser om het humeur weer op te liften.Je kunt de oliën voor nog veel meer doeleinden gebruiken. Maar voor op vakantie ben je hiermee op een natuurlijke manier gewaarborgd!