DIY Maak je eigen gezichtsserum

Gezichtsoliën en serums worden gebruikt om de huid te hydrateren, glad te maken en te verzachten en omdat ze puur oliën bevatten, zijn het geconcentreerde producten. Omdat ze zo geconcentreerd zijn heb je aan een paar druppels al genoeg! Gezichtsserums zijn makkelijk te maken en zijn echt voedend en verjongend voor de huid. Je kunt slechts één olie gebruiken of je kan een mix van oliën maken!

Wat heb je nodig?

  • Een pipetfles van 20 ml (of vergelijkbaar)
  • Je keuze van draagolie (jojoba en rozenbottelolie zijn goede keuzes, maar er is nog heel veel meer om uit te kiezen!)
  • Je keuze in etherische oliën
  • Gebruik maximaal 10 druppels etherische olie per 5 ml plantaardige olie, controleer altijd eerst de veiligheidsinformatie en doe een test om te kijken of je huid niet geïrriteerd raakt van de etherische olie die je gekozen hebt.

Recept Verjongend Serum

Geschikt voor alle huidtypes. Een prachtige evenwichtige, genezende en verjongende blend. Dit bevat twee verjongende oliën – rozenbottel en frankincense en twee balancerende oliën – jojoba en geranium.

Basisrecept:

  • 10 ml jojoba-olie
  • 10 ml rozenbottelolie
  • 12 druppels etherische olie van franincense
  • 12 druppels etherische olie van lavendel
  • 12 druppels etherische olie van geranium

Mix alle ingrediënten goed en doe in een schoon, droog en gedesinfecteerd flesjes.

Hoe te gebruiken
Masseer een paar druppels in je huid, het trekt snel in en geeft je een mooie, gezonde teint.

Houdbaarheid
3 – 6 maanden, afhankelijk van de houdbaarheid van de oliën die je kiest. Om de houdbaarheid verder te verlengen kan je 0,5-1% Vitamine E (2-4 druppels). toevoegen.

Jojoba Olie
Evenwichtig, verzachtend, rustgevend. Brengt de talgproductie in evenwicht. Geweldig voor een vette huid, acne of droge huid. Ontstekingsremmend, kan worden gebruikt om eczeem en psoriasis te behandelen. Is licht en wordt goed opgenomen.

Rozenbottel Olie
Regenererend, verjongend en helend. Een lichte, niet vette olie die snel wordt opgenomen. Rozenbottelzaadolie bevat tretinoïne (een vorm van vitamine A) die helpt om beschadigde huid en acné te herstellen en rimpels en littekens te verminderen. Een van de beste oliën voor de rijpere huid, het is een goede bron van essentiële vetzuren (omega 3 en 6) die helpen bij het herstel van de huid. Rijk aan linoleenzuur dat helpt bij UV-schade, fijne lijntjes en rimpels en vitamine C en bètacaroteen die beide antioxidanten zijn. Een werkelijk prachtige olie voor gezichtsserums en effectief in kleine hoeveelheden (slechts 10% van je product).

Vitamine E
Vitamine E is een antioxidant die de huid kan beschermen tegen vervuiling. Het is van nature aanwezig in een gezonde huid, maar de hoeveelheid vitamine E neemt af met de tijd en na beschadiging door de zon. Als er vitamine E in de huid zit, houdt het deze gezond en bestrijdt het de tekenen van veroudering. Als ingrediënt kan het de vochtbalans verbeteren en de huid verzachten.