Edelstenen en essentiële olie

De werking van edelstenen is al duizenden jaren bekend. Veel mensen kiezen een steen omdat ze hem mooi vinden. Intuïtief kies je dan meestal de steen die qua trillingsniveau geschikt voor je is, die je weer in balans kan brengen. Vaak zie je dat mensen stenen in de ruimte leggen waar ze werken of wonen, in plaats van dat ze die als sieraad dragen. Op deze manier wordt de ruimte gezuiverd of beschermd de steen tegen negatieve energieën. De meest gebruikte stenen hiervoor zijn de Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Gezamenlijk in een ruimte versterken ze elkaars werking.

In combinatie met essentiële oliën kan dit elkaar nog meer versterken waardoor je hele mooie resultaten kunt behalen op mentaal- als op lichamelijk vlak.

De werking van edelstenen is al duizenden jaren bekend. Elke steen heeft een andere trilling opgedaan op de locatie waar hij op aarde is gevonden. Dit komt mede door de samenstelling van de grondstoffen die in de steen zitten als wel de samenstelling van de bodem waarin hij lag. Ook de factor tijd speelt hierin een rol. Als een steen langer en dieper in de aarde ligt, is de samenstelling en dus ook de trilling anders. Dit zorgt mede voor de kleur en de werking van de steen.

Essentiële oliën worden vooral uitwendig gebruikt. Door de huid heen dringen ze diep in het lichaam binnen, waar ze op inwendige organen inwerken. Als je zuivere etherische oliën hebt, dan zijn ze van een hoge vibratie en daardoor krachtig in hun werking. Deze werking kan zowel lichamelijk, geestelijk als energetisch zijn. De trilling van de olie kan de trilling en werking van de edelstenen verhogen. Dit kan je bijvoorbeeld ook toepassen in een massage waardoor je een nog krachtigere uitwerking van de massage met edelstenen krijgt.

“Aarden”

Aarden of gronden betekent eigenlijk niets anders dan stevig met beide benen op de grond staan. Als je geaard bent, kan de energie vrij door je lichaam stromen en voel je je verbonden met jezelf en de wereld om je heen. Je body en mind zijn in balans, je kunt je focussen en bent kalm en aanwezig in het hier en nu. Dagelijkse kleine en grote beslommeringen kunnen je gevoel van geaardheid soms flink in de war schoppen.

De Grounding olie kan hierbij kan je hierbij ondersteunen door deze dagelijks op je stuitje te smeren. Aarden geeft je kracht en doorzettingsvermogen

De edelsteen de Rode aventurijn past hier heel mooi bij heeft naast de algemene eigenschappen van aventurijn ook nog een positieve werking op je persoonlijke kracht en vitaliteit. Deze activerende steen stimuleert besluitvaardigheid, assertiviteit, doorzettingsvermogen, daadkracht en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen en deze tot uitvoering te brengen.

Bescherm je aura

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. 

De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven.

In de wereld van essentiële olie gebruiken we vaak de White Angelica om ons af te sluiten voor prikkels van buitenaf, ben je een HSP-er dan is het erg fijn om je hiermee af te sluiten.

Moed en weerbaarheid

De Pine olie heeft een hele mooie mentale werking maar ook een prachtige invloed op onze chakra’s. De olie werkt reinigend en stimulerend, bevordert gevoelens van welzijn en maakt de gebruiker energieker. Het verfrist de omgeving van negatieve en onvriendelijke gedachten. De olie is psychologisch versterkend want het geeft optimisme en herstelt het zelfvertrouwen, verdrijft melancholie en bestrijdt pessimisme. Het zal helpen bij het verdrijven van zowel een negatief zelfbeeld als spijtgevoelens en onterechte schuldgevoelens vervangen door vergeving. De olie zal het lichaam aarden en laat stress gaan door uitlijning van de wortel-, heiligbeen-, en derde oog chakra.

De Jaspis steen past hier heel mooi bij samen, deze werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.