Feelingskit challenge

We gaan 17 januari 2022 weer starten met een Feelingskit challenge, om elkaar te inspireren en te ondersteunen. Zeker in deze tijd kunnen velen op mentaal vlak wel wat ondersteuning gebruiken. Loop je vast op mentaal vlak of zijn er blokkades die je zou willen doorbreken dan is de Feelingskit challenge zeker wat voor jou!

Het enige wat je nodig bent is de Feelingskit!!

Een fijne collectie blends van Young Living ter ondersteuning van onze emoties en gevoelens. Er zitten 6 blends in deze kit. Deze oliën kunnen je helpen bij het verwerken van vastgezette emoties, ervaringen en herinneringen uit het verleden en heden. Loop je vast en weet je het niet te doorbreken, of hoe je verder moet, dan kunnen deze oliën je helpen. Gary heeft een speciaal protocol gemaakt waarbij je de oliën elke ochtend en elke avond voor het slapen gaan, aanbrengt. En dit doe je gedurende 30 dagen.

Ook ik smeer zelf mee tijdens deze challenge en deel mijn ervaring in een besloten Instagram groep! Tevens krijg je toegang tot de online Academy Puur Alka die vol informatie, video’s en uitleg staat!

Ja ik doe mee!!

De 6 oliën die de Feelingskit bevat:

FORGIVENESS – helpt/maakt het mogelijk voor ons om te vergeven, te vergeten en vooruit te gaan

Forgiveness is een erg krachtige, spirituele olie. Een blend met 15 verschillende oliën.

Wanneer het niveau van een essentiële olie erg hoog ligt, dan helpt het ons om dingen sneller los te laten door het verhogen van onze spirituele gewaarwording. Forgiveness heeft dit effect.

HARMONY – balanceert de chakra’s en de energiecentra.
Harmony is een krachtige spirituele en emotionele olie, een blend van 17 verschillende oliën. Het helpt om harmonie te verkrijgen in alle delen van ons leven. Het maakt niet uit wat er niet in balans is. Lichamelijk, emotioneel of spiritueel, dit alles komt tezamen om harmonie te creëren in de wereld om ons heen.

INNER CHILD – kalmeert en herstelt onze verbinding met onze kern

Het is een kalmerende blend en ruikt heerlijk. Speciaal gemaakt voor ons om het contact te herstellen met ons innerlijk kind, ons innerlijk zelf dat de kern is van wie we zijn.

PRESENT TIME – er is geen andere tijd dan het nu/heden

Dit is een fantastische blend die je helemaal in het hier en nu brengt. Bedoeld voor diegenen die altijd met hun gedachten bezig zijn in het verleden of in de toekomst.
Ons leven wordt gecreëerd in het moment. En daarom is het zo belangrijk om positieve en liefdevolle gedachten te projecteren naar de toekomst toe, die we elk moment creëren.

RELEASE – helpt met het loslaten van datgene wat je tegenhoudt

Een heel effectieve blend om negatieve en/of traumatische herinneringen los te laten, die opgeslagen liggen op celniveau. Het is uitermate behulpzaam bij het vrijmaken en loslaten van boosheid en andere negatieve emoties. Release assisteert in het schoonmaken van de herinneringen in ons lichaam.

VALOR – balanceert de energieën in ons lichaam en brengt moed in onze gedachten.

Valor brengt onze lichamelijke, mentale en emotionele energieën in ons lichaam op een lijn.

Het kalmeert ons zenuwstelsel, laat ons ontspannen en vermindert stress. Het geeft ons zelfvertrouwen en moed, zodat we dingen kunnen overwinnen die ons tegenhouden. Valor is een enorm fijne olie die je helpt je zelfbeeld te verbeteren en zelfvertrouwen te geven. Valor houdt balans in de energie van ons lichaam en verhoogt de zuurstofopname van de pijnappelklier – de grondslag voor onze hogere intelligentie en intuïtieve vermogens. Je zult ‘s ochtends met meer zelfvertrouwen en zult actiever de dag kunnen beginnen.

Onbewust scheiden velen van ons het hoofd van het lijf. Zo kwam er laatst een mevrouw in mijn praktijk van begin zestig. Op de vraag wat ze dan precies in haar lijf voelde antwoordde ze: “Ik ben eigenlijk nooit zo bezig met wat ik voel”… Alsof het lijf louter een voertuig is dat moet doen wat de bestuurder, het hoofd, ervan vraagt. En als het voertuig hapert, dan moet het gefixed worden. Liefst zo snel mogelijk.

“Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”

Hoofd en lijf zijn niet van elkaar te scheiden. We kunnen het apart beschrijven: de hersenen, maag en darmen, hart en bloedvaten, hormoonsysteem, immuunsysteem, emotionele systeem… Maar het is allemaal met elkaar verbonden. Het hoofd communiceert met de darmen via het zenuwstelsel, hormonen en bloedcellen communiceren met elkaar via chemische processen. Zo hebben emoties ook hun effect op het lijf. Op het moment dat je gaat starten met je droombaan, dan zal je met veel energie en enthousiasme naar je werk gaan. Maar wanneer je geen plezier meer hebt in je werk dan heb je minder energie.

Hoe werkt ons emotionele systeem? Wanneer we iemand aardig vinden, dan zullen we die persoon omarmen. We zullen hem of haar toelaten. Datzelfde geldt voor bepaalde situaties. We zullen de plekken en omstandigheden opzoeken waar we ons fijn voelen. Wie ons niet respecteert en waar we ons niet fijn voelen, zullen we geneigd zijn te vermijden. Daar komen we liever niet mee in aanraking. Kortom: wat goed is of goed voelt laten we binnen. Wat slecht voor ons is sluiten we buiten.

En hoe werkt ons immuunsysteem? …. Het immuunsysteem doet exact hetzelfde! Wat goed is zal het binnenlaten, wat slecht is zal het buiten de deur houden (virussen, bacteriën…).

“Stresshormonen”

Wanneer leidt dit dan tot ziekte? Wat gebeurt er als je blijft onderdrukken wat werkelijk goed voor je is? Als je dagelijks dat blijft doen wat eigenlijk niet goed voelt? Wanneer er steeds iets anders is dan je zou willen dan levert dat spanning op. Een korte periode van spanning kan het lichaam aan. Stresshormonen worden geactiveerd als adrenaline en cortisol. Je ademhaling gaat sneller, je hartslag gaat omhoog, je spierspanning neemt toe. Klaar om te vluchten of te vechten.

Maar wanneer dit langere tijd aanhoudt dan gaat het tegen je werken: hoge bloeddruk, hartkloppingen, spierklachten, verminderde werking van je immuunsysteem. Dan heeft niet alleen een virus eerder kans om toe te slaan, maar kunnen ook klachten optreden ten gevolge van bijvoorbeeld schildklieraandoeningen, reuma, maag- darmproblemen en suikerziekte.

“Kiezen vanuit verlangen”

Voor de duidelijkheid: niemand heeft hier schuld. Je bent niet “schuldig” aan je eigen ziekte. Het betreft hier een onbewust proces dat veelal haar oorsprong vindt in de angst om de verbinding te verliezen. De verbinding met die personen en omstandigheden waar we ons afhankelijk van voelen en vaak afhankelijk van hebben gemaakt. Wanneer ons verlangen dan aangeeft dat we eigenlijk iets anders willen dan kan het zijn dat we deze gevoelens gaan onderdrukken uit angst om te verliezen. Dat leidt onherroepelijk tot weerstand. Daarmee ondermijnt jouw eigen weerstand je immuunsysteem.

Vanuit de oliën heb ik leren voelen wat bij past en waar ik me goed bij voel doordat er balans kwam. Mede door het gebruik van de Feelingskit heb ik mij zelf in mijn eigen kracht kunnen zetten en door het protocol 30 dagen te volgen mocht ik oude emoties los laten. Emoties die niet meer bij mij hoorden en kreeg ik de kracht en energie om voor mezelf te kiezen….

Op 17 januari 2022 start er een nieuwe Feelingskit challenge om de beste versie van jezelf te worden, doe je mee?

Ja, ik ga ervoor!