Olie uitgelicht: Fennel

De Fennel (venkel) word niet vaak genoemd maar heeft een prachtige werking voor een betaalbare prijs! Zie hier…

Venkel staat bekend om de zuiverende werking in het lichaam, het stimuleert het lymfatisch stelsel om gif- en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. De geur kan giftige stoffen in het lichaam neutraliseren en olie werd vroeger al gebruikt door strijdkrachten voor moed. Het brengt harmonie en vriendelijkheid in een bepaalde sfeer en het is de olie van de vriendschap. Daarom zal het ons moed geven om te zuiveren, om te kijken naar het deel van onszelf, waar de eigenliefde ontbreekt.

De olie heeft een zoet, aards, anijs achtige aroma, dat stimuleert, vitaliseert en evenwicht brengt. Het stimuleert de bloedsomloop, klieren en luchtwegen en kan ondersteuning geven aan de spijsvertering. Het ondersteunt ook gevoelens van welzijn gedurende de menstruatieperiode.

Historie: Venkelzaden zijn al honderden jaren gebruikt bij allerlei spijsverteringsproblemen en bij de menstruatie cyclus. De Egyptenaren en Romeinen gebruikten venkel voor spirituele en emotionele ondersteuning en medicinale redenen. Het werd door de Romeinen ook voor troebele ogen gebruikt. Spirituele krijgers geloofden dat het hen moed en kracht gaf. De oude Grieken gebruikten venkel als vermageringsmiddel.

Eigenschappen: Anti-diabetisch, pijnstillend, slijmoplossend, ontstekingsremmend, krampstillend, spijsvertering (ondersteuning), ontsmettingsmiddel, tumor bestrijdend, oestrogeen-achtig, anti parasitair (wormen) en stofwisseling (verhoogt).

Gedocumenteerd gebruik: Artritis, blaasontsteking, braken, borstvoeding, blauwe plekken, bloedstolsels, diabetes, darmkrampen, darmparasieten, giftige stoffen (afbraak), hormonen (balans), jicht, kanker, maagontsteking, misselijkheid, menstruatieproblemen, nieren en nierstenen, ontsteking, overgewicht, parasieten, pijn, PMS, pre-menopauze, reuma, spijsverteringsproblemen (traag, krampen, parasieten, winderigheid, misselijkheid, koliek, verstopping), urinewegen (infectie), vochtophoping en winderigheid.

Invloed lichaam stelsel: Spijsvertering-, en hormoonstelsel

Aromatische invloed: Het beïnvloed en vergroot moed, levensduur, en zuivering en stimuleert activiteiten van het sympathische zenuwstelsel.

Mentale spirituele invloed: Venkel staat bekend om de zuiverende werking in het lichaam, het stimuleert het lymfatisch stelsel om gif- en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. De geur kan giftige stoffen in het lichaam neutraliseren en olie werd vroeger al gebruikt door strijdkrachten voor moed. Het brengt harmonie en vriendelijkheid in een bepaalde sfeer en het is de olie van de vriendschap. Daarom zal het ons moed geven om te zuiveren, om te kijken naar het deel van onszelf, waar de eigenliefde ontbreekt.

Het dwingt ons om vriendelijk en voorzichtig te kijken naar onze eigen afwijzing van je eigen ik, ons zelfbeeld en slachtoffer mentaliteit en het stimuleert je om je te durven uiten, en jezelf te zijn en zo deel te nemen aan het geheel. Het helpt bij het ordenen en verwerken van gevoelens, geeft innerlijke stabiliteit en meer helderheid.

De olie is ook goed voor degene die te maken hebben met zowel overgewicht als anorexia. Beiden hebben last van een gevoel van, dat ze niet geliefd zijn, niet waardig genoeg zijn, voor liefde of niet in staat zijn om van zichzelf te houden en te accepteren om wie we zijn. Ook helpt het ons bewustzijn te openen voor het leed dat plaatsvindt op aarde. Het helpt ons bij het begrijpen en accepteren van de spirituele redenering achter dit lijden, en dat zorgt ervoor dat we ons spirituele werk kunnen omarmen. Het zuivert het energieveld van schadelijke invloeden van buitenaf , zoals negatieve gedachtenvormen van anderen, elektrische stralingsvelden, enz.

De kruidendokters in de Middeleeuwen beschreven venkel als een middel tegen een vloek, heksen en boze geesten. Als je je ooit aangevallen of bedreigd voelt op paranormaal niveau, gebruik dan de olie in de diffuser of masseer 1dr. op je zonnevlecht of 1-2 dr. in je handen wrijven en ermee langs je aura gaan, op korte afstand van je lichaam.

Invloed Chakra: Heiligbeen, zonnevlecht en hart chakra

Tips voor gebruik:

◊ Diffuse de olie voor eenzaamheidsgevoelens en psychische verstaring.

◊ De olie is ook een tonicum voor de zenuwen. Voeg 2-6 dr. met een neutrale bad en douche gel (YL) aan je badwater toe of diffuse de olie bij angst, stress, nervositeit, hevige gespannenheid, of een gespannen sfeer.

◊ Misselijkheid / Maag-, en Darmkrampen / Winderigheid 2 dr. met een warm kompres op het gewenste gebied. Of 1-2 dr. in de thee, of met 1 eetlepel honing. Of verdun 1dr. olie met 1dr. V6 in een capsule (YL), 3x per dag, indien nodig.

◊ Slechte adem 1-2 dr. olie in een glas water en gebruik dit als mondspoeling.

Gebruik: verdund – 50:50 verdunning (1 deel essentiële olie: 1 deel V6/ plantaardige basisolie).

Gebruik bij huisdieren: Ja, je kunt de dieren direct van het flesje laten ruiken of neem 1-2 dr. in de handen en laat ze dit ruiken. Of 1 dr. in de hand en aai ze over het lichaam heen. Aanbevolen: gebruik de olie verdund. Tip van een oliegebruiker: voor paarden, goed voor de spijsvertering en de hormonale verstoring van merries.