Progressence Phyto Plus

De olie waar mijn olie reis mee is begonnen en waardoor mijn hormonen weer in balans zijn.

Dit is een serum dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. Het is een natuurlijk progesteronsupplement dat naast essentiële olie en kokosolie ook “wild yam extract” bevat. Deze staat bekend om het feit dat het de vrouwelijk menstruele cyclus in balans kan brengen maar ook kan ondersteunen bij PMS en PCOS.

Je vind het hier in de webhop... (nu in de aanbieding)

Daarnaast brengt deze olie ook ontspanning en rust, dus ook goed te gebruiken voor het naar bed gaan.

Dit serum bevat tevens…

* Copaïba – een zeldzame olie die de respons van het lichaam na verwonding verminderd (ontsteking etc.). Daarnaast werkt het pijnstillend voor spieren en banden.

* Peppermint – voor een normale stofwisseling en een betere focus. Kan andere oliën versterken.

* Sacred Frankincense – stimuleert het limbisch systeem in de hersenen. Opent het kruinchakra. Geeft ontspanning.

* Bergamot – gaat o.a. stress tegen en geeft rust.

* Clove – helpt het immuunsysteem en is goed voor het algehele systeem

* Rosewood – goed voor de huid en voor emotionele balans.

* Tocopherol (vitamine E)

* USP-grade progesteron (wild yam extract)

Gebruik bij:

Trauma na misbruik, mensturatieklachten, PMS, stress, huidproblemen, moodswings, andere hormonale klachten bij vrouwen.

In de ochtend en avond smeren net boven je schaambeen (gebied eierstokken/baarmoeder) deze olie mag onverdund gesmeerd worden.

Of op de achterkant van je voet ter hoogte van je hiel/achillespees  1 à 2 druppels. Dit zijn de reflexpunten van je vrouwelijke hormoonstelsel/baarmoeder en eierstokken. Het duurt 3 à 4 weken voordat je de werking optimaal kunt verwachten (cyclus lengte ongeveer).

Heb je bijna geen cyclus of onregelmatig dan de olie zeker 2 maanden gebruiken voor optimaal resultaat.

PMS wat is dat?

Het premenstrueel syndroom (PMS) is het geheel van lichamelijke (bv. gevoelige borsten, zwelling van de buik) en/of emotionele symptomen (bv. prikkelbaarheid, vermoeidheid) die optreden tijdens de periode net vóór de menstruatie. De klachten zijn soms ernstig genoeg om het normale functioneren te bemoeilijken. 

Men spreekt pas van PMS wanneer minstens één emotioneel en één fysiek symptoom aanwezig zijn gedurende 5 dagen vóór aanvang van de menstruatie. De klachten verdwijnen binnen 3 tot 4 dagen na het begin van de regels, en treden ten vroegste opnieuw op op dag 13 van de menstruatiecyclus (dag 1 van de menstruatiecyclus is de eerste dag van je regels). 

Een vrouw met klachten die verergeren vóór de menstruatie, maar die ook aanwezig zijn gedurende de gehele menstruele cyclus, heeft dus geen PMS.

Hoe vaak komt het voor?

PMS treft vooral vrouwen tussen 30 en 40 jaar. Ongeveer 1 op 4 vrouwen heeft er last van. Een kleine 10% heeft een erge vorm van PMS, namelijk het dysforisch premenstrueel syndroom. In dat geval belemmeren de klachten de dagelijkse activiteiten.

Hoe kun je het herkennen?

Je ondervindt enkele dagen voor je regels emotionele en/of lichamelijke klachten die je normale functioneren verstoren. Zo kun je last hebben van prikkelbaarheid, depressieve stemming, stemmingswisselingen, woedeuitbarstingen, verwardheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, slapeloosheid, verandering van eetlust,… 

Lichamelijke ongemakken kunnen zijn: gevoelige borsten, hoofdpijn, zwelling van ledematen en buik, diverse pijnklachten,…