Rust in je hoofd

Heb je af en toe het gevoel dat je hoofd overuren maakt? Je hebt zoveel zaken aan je hoofd. Iedereen heeft weleens onrust in zijn hoofd.

Het is tegenwoordig niet makkelijk om rust in je hoofd te krijgen. Er wordt zoveel van je gevraagd en er is altijd wel iets nieuws dat je aandacht vereist, zoals een e-mailtje of een whatsappje. Je blijft maar nadenken over alles wat je nog moet doen. Je krijgt teveel binnen en je hebt weinig overzicht.

Gevolgen…

Je hebt rust in je hoofd nodig om helder te kunnen denken, goede keuzes te kunnen maken en om lekker in je vel te zitten. Zodra je teveel piekert, zul je je gestrester gaan voelen. Als je constant aan het piekeren bent, belast je continu je hersenen en je hersenen verbruiken veel energie. Je zult je uiteindelijk erg moe voelen… Je ziet ook dat kinderen hier steeds meer last van ondervinden door de grotere klassen, de druk ligt hoger en er zijn veel meer prikkels door o.a. de schermpjes waar we bijna allemaal gebruik van maken.

Er is een combinatie van 3 oliën die voor meer rust in je hoofd kunnen zorgen: Lavendel, Vetiver & Cedarwood, ook wel de chill-mix genoemd.

Uitleg gebruik oliën chill – mix voor meer rust in het hoofd en verbeterd concentratie:

2 tot 3 x daags smeren in het zachte gedeelte van de nek (kuiltje bij de haargrens) en aan de achterkant van de oren/oorlellen. Dit zijn de reflexpunten van de hypofyse (centrum waar de emoties geregeld worden). Je kunt het ook op de onderkant van de beide dikke tenen smeren, zelfde effect.

Tijd voorbeelden van smeren:

7.00 – 14.00 (niet voor de nacht want de Vetiver kan juist ook alertheid stimuleren en dan lig je wakker 😉)

Lavender: Het werkt geweldig om tot rust te komen voor het slapen gaan, maar het heeft ook balancerende eigenschappen waardoor het net zo goed werkt om uithoudingsvermogen en energie te stimuleren. Young Living’s Lavender essentiële olie is een natuurlijke ontstekingsremmer, een anti- histamine en werkt ook heel erg kalmerend en ontspannend.

Vetiver: Vetiveria zizanoides) heeft een zware, aardse geur vergelijkbaar met patchouli met een vleugje citroen. Vetiver olie werkt psychologisch aardend, kalmerend en stabiliserend. Het is één van de oliën met het hoogst gehalte aan sesquiterpenes.Vetiver kan helpen bij het omgaan met stress en het herstellen van een emotioneel trauma of een shock. De olie bevordert de doorstroming en balans van de energie in het lichaam. Daardoor komt er balans in het centrale zenuwstelsel en dit geeft een gevoel aarding, stabilisatie, evenwicht en kalmte. Voor degene die naar rust, vrede en kalmte snakt is dit de aangewezen olie. Het zet je weer met beide benen op de grond en sterkt het zelfbewustzijn. Gebruik de olie voor degene die emotioneel en mentaal uitgeput zijn, of emotioneel en mentaal onbereikbaar zijn, of emotioneel en mentaal de weg kwijt zijn, of overgevoelig zijn of in een fantasie wereld leven, of na een shock of een traumatische ervaring.

Cedarwood:  Cedarwood heeft de mogelijkheid om het gehele zenuwstelsel te ontspannen. De olie stimuleert de aanmaak van melatonine.De olie helpt je met het gevoel van volkomen veilig zijn, je eigen ik en in je omgeving. Als angsten worden los gelaten, dan opent het hart voor spirituele liefde en bescherming dat brengt dan ook zelfacceptatie en liefde met zich mee. Het geeft kracht, moed en waardigheid, kalmeert en verdiept de ademhaling. De olie werkt verwarmend en troostend bij moeilijke tijden en situaties. Omdat het verwarmend werkt, word het gevoel van eigenwaarde versterkt en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen. De olie kan ons helpen een gevoel van evenwichtigheid en een gevoel dat wij ons eigen leven beheersen, te ontwikkelen en te handhaven. Een algemeen gevoel van harmonie en aarding. Geeft bescherming voor extra gevoelige mensen. Ceder heeft een verzachtende en zuiverende werking op de gezinssfeer. De geur trekt liefde en gezelligheid aan. Aandacht en begrip voor elkaar worden hierdoor gestimuleerd.

In een roller van 5 ml voor volwassenen: (voor kinderen t/m 10 jaar zelfde hoeveelheid druppels in een 10 ml roller)

  • 15 druppels Lavender
  • 15 druppels Cedarwood
  • 15 druppels Vetiver

Rest van de roller aanvullen met draagolie

Mocht de huid wat rood worden of dat je jeuk krijgt dan kan je het eventueel extra verdunnen. Dan kan je er extra draagolie aan toevoegen.