Aarden

Dichtbij jezelf blijven, aarden.

Na de zomervakantie moeten we vaak het ritme weer even terug vinden maar ook waar staan we, wat willen we en wie zijn we als persoon. Ook kinderen starten weer met dit proces in een nieuwe groep, misschien een andere school. Hoe blijf je nu in je eigen kracht staan en dichtbij jezelf? Door te aarden.

Aarden? Wat is het en hoe doe ik dat? 

Toen ik het woord ‘aarden’ voor het eerst hoorde vond ik het maar zweverig. Grappig, want aarden is eigenlijk juist het tegenovergestelde van zweverig. ‘Down to earth’ heet dat toch?!

Wat is aarden precies?

Aarden wordt ook wel gronden genoemd. Wanneer we het hebben over aarden, bedoelen we eigenlijk dat we weer even met beide benen op de grond moeten staan. Zowel letterlijk als figuurlijk. Wanneer we niet geaard zijn missen we de energie van de aarde in ons lichaam.Wanneer we de energie van de aarde missen, zijn we vaak overal met onze gedachten, behalve in het hier en nu. En het hier en nu is het enige waar we daadwerkelijk zouden moeten zijn.

Vergelijk aarden met de wortels van een boom; wanneer zijn wortels stevig in de grond zitten, kan de boom geen kant op. Zijn de wortels rot, dan is de boom vatbaar voor ziektes en valt hij sneller om. Door te ‘aarden’ (of ‘gronden’) staan we weer met beiden voeten op de grond, letterlijk en figuurlijk.

Wanneer je goed geaard bent kun je beter omgaan met vervelend nieuws, en is ook je lichaam beter in staat om te herstellen van dat vervelende griepje. Andersom geldt hetzelfde: wanneer je niet goed geaard bent, ben je minder daadkrachtig, sneller moe en kunnen tegenslagen je extra hard raken.

De twee oliën die wij inzetten om beter te kunnen aarden zijn de Grounding en de Sacred Mountain. Deze kan je elke ochtend smeren op je stuitje, om zo dichterbij jezelf te blijven. Je eigen gevoel en gegrond.

GROUNDING
De olie is een ontspannende en balancerende mix van essentiële oliën dat een stabiliserende invloed geeft. Emotionele chaos kan leiden tot verkeerde beslissingen. Grounding helpt je met het verwerken met de realiteit op een positieve manier. Bij het gebruik zal de olie een persoon of dier, stabiliseren en kalmeren.

Mentale spirituele invloed: Grounding zal degene helpen, die zich vervelen of verloren voelen. Het zal helpen om de emoties te stabiliseren en ons helpen om te gaan met de uitdagingen die voor ons liggen. Soms, als we in een shocktoestand zijn of er gebeuren dingen in ons leven waar we geen grip op hebben. Daardoor kunnen we niet meer in verbinding staan met de werkelijkheid en we zitten dan vast in onze eigen wereld en gedachten. Grounding zal ons helpen om terug te gaan naar de realiteit en ons helpen met de keuzes die we moeten maken, dat ons in staat stelt om verder te gaan. Emotionele chaos kan leiden tot verkeerde beslissingen. Dit is een goede olie voor diegenen die verkeerde keuzes maken in relaties, werk of thuis, gewoon omdat ze in ontkenning zijn van hun eigen ware werkelijkheid. Vaak gebeurd dit omdat we gewoon niet weten hoe we om moeten gaan met de emotionele situaties, zodat we vast komen te zitten en niet meer vooruit kunnen komen. De olie helpt je om op een positieve manier met de werkelijkheid om te gaan. En helpt om te stabiliseren en te aarden, door om te gaan met de realiteit op een logische, rustige manier. Het is makkelijker om je los te koppelen van de werkelijkheid. We zijn of enthousiast over nieuwe ideeën of willen ontsnappen in onze eigen fantasiewereld. Echter, terwijl we dit doen, maken wij keuzes die kunnen leiden tot een aantal zeer ongelukkige omstandigheden. Er zijn altijd mensen die zich aangetrokken voelen tot deze olie, die in hun eigen wereldje zitten, hebben de neiging om “niet aanwezig” te zijn, zich afschermen en terugtrekken en kunnen zich dan niet 100% concentreren op hun werk, combineer dan met de olie Clarity.

SACRED MOUNTAIN:

De olie stimuleert gevoelens van kracht, zelfbeschikking, aarding en veiligheid dat resulteert alsof je dichtbij de natuur bent. Deze spirituele mix van essentiële oliën roept heilige gevoelens op, wat je terug vind in de bergen. Het biedt de kracht en de bescherming van Moeder Natuur en kan helpen om veiligheid, kracht en macht in onszelf terug te vinden. Daarnaast is het antibacterieel en zeer rustgevend voor de luchtwegen. De naaldboomoliën in deze mix, zijn door de Noord-Amerikaanse inheemse Indianen gebruikt om de energie van de planeet te benutten en voor het geven van bescherming. De oliën hielp hen voor het energetisch opladen op allerlei niveaus. Er wordt aangenomen dat dit de reden is, waarom dieren willen schuilen of rust nemen onder deze bomen. De olie zal zelfbeschikking, heiligheid en verbinding brengen met de energie van de aarde. Het is spiritueel verheffend en zal tegelijkertijd aarding aan het lichaam geven.

Mentale spirituele invloed: De olie zal degene helpen, die bang zijn om te horen wat ze moeten horen, of bang zijn om zich uit te durven spreken. Dit gebeurd meestal omdat we bang zijn om een compromis te sluiten met onszelf en we doen dit te vaak! De olie geeft rust, aarding, veiligheid en kracht die we nodig hebben, vanuit onszelf, zodat we rustig en veilig onszelf durven te zijn en alles aan kunnen wat we moeten horen en durven uit te spreken.

× Een vraag of afspraak plannen?