Young Living

De oprichting van Young Living

Young Living (YL) werd in 1993 opgericht door D. Gary Young. Gary richtte het bedrijf op, toen hij genezen was, nadat hij door een ongeluk in een rolstoel was beland.

Tijdens zijn zoektocht naar die genezing kwam Gary in aanraking met aromatherapie. En omdat hij als boerenzoon altijd al gefascineerd was door de natuur, sprak deze geneeswijze hem enorm aan. Die fascinatie groeide toen hij weer kon lopen.

Inmiddels zijn we bijna dertig jaar verder en is Young Living van een organische kruidenboerderij uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan drie miljoen leden.

Gary’s vrouw Mary Young is CEO van Young Living en zij gelooft heilig in ‘Leading by Example’.

Meer over zijn achtergrond

Donald Gary Young geboren op 11 juli 1949 in Salmon Idaho was als kleine jongen al geïnteresseerd in de natuur. Het was dan ook geen verassing toen hij al op 17 jarige leeftijd zijn eerste ranch begon in Canada.

Op een dag in 1973 tijdens het omhakken van een rij bomen kreeg Gary echter een heftig ongeluk.. Hij kwam hierbij onder een aantal bomen terecht. Dit ongeluk zou zijn leven compleet veranderen: Gary Young belandde in een rolstoel. Na 2 jaar van zware medicijn gebruik en ellende wilde hij weer de controle over zijn leven terug. En dit lukte met natuurlijke middelen.
Hij kon zelfs weer lopen na een bepaalde tijd. Hij verdiepte zich in natuurlijke genezing, behaalde zijn master degree in nutrition en een doctoraat in de natuurgeneeskunde.

Gary Young zette zijn eigen praktijk en onderzoekscentrum op in Mexico. Hier verzamelde hij al zijn informatie over planten en kruiden en de ondersteuning ervan op het menselijk lichaam. 

Wij zullen zijn visie delen

In 1993 begon hij zijn eerste kruidenboerderij en destilleerderij in Mona, Utah in de Verenigde Staten onder de naam Young Living Essential Oils. Samen met zijn vrouw Mary delen ze hun passie voor etherische oliën in meer dan 20 landen.

In 2015 legde Gary Young zijn werk neer als C.E.O. van Young Living Essential Oils. Hij miste het werk op het land en wilde weer op de boerderijen werken. Mary Young heeft het stokje als C.E.O. overgenomen.

Op 12 mei 2018 in Salt Lake City is Gary Young overleden als gevolg van complicaties na een aantal beroertes. Gary Young besteedde 35 jaar aan het bestuderen van de voordelen van etherische oliën en het perfectioneren van de extractie ervan, terwijl hij tegelijkertijd een internationaal bedrijf opbouwde om etherische oliën met miljoenen mensen te delen.

Wij zullen zijn visie delen en voortzetten.

foto boerderij en destilleerderij young living puurmetolie

Young Living Foundation

Het bedrijf draait niet alleen meer om de essentiële oliën maar ook om de andere met essentiële olie verrijkte producten die mensen in staat stellen om op elk gebied in hun leven hun welzijn te bevorderen. Young Living is vastbesloten om een verschil te maken, of zoals Gary en Mary zelf zeggen:

”We don’t make a product for a profit, we make it for a purpose.”

Uit deze gedachte is de Young Living Foundation ontstaan.

Een aantal redenen waarom wij voor Young Living hebben gekozen:

* Young Living heeft al meer dan 20 jaar ervaring als wereldleider in onderzoek naar en destillatie van essentiële oliën.

* Om de geleverde kwaliteit te blijven waarborgen wordt iedere partij olie aan strenge tests onderworpen. Zowel door YL zelf als ook door derden.

* Young Living heeft de verbouwing van alle planten in eigen beheer op hun eigen boerderijen, die over de hele wereld verspreid staan.

* Deze boerderijen zijn geopend voor publiek, zodat je zelf kunt ervaren hoe het allemaal in zijn werk gaat.

* Young Living heeft het allergrootste aanbod in single oliën en in blends.

* Young Living heeft tevens producten die inzetbaar zijn op elk gebied van je leven, zowel in als buitenshuis.

* Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd.

* Young Living geeft een Seed to Seal-garantie. Ze hebben alles in eigen beheer, van het zaadje tot aan de verzegeling van het flesje.

* Young Living biedt veel meer dan alleen olie. Er is een eigen Foundation en helpen kinderen over de hele wereld.

In bijna 30 jaar tijd is Young Living van een klein bedrijf uitgegroeid naar een internationaal bedrijf en dat allemaal dankzij de passie voor kwaliteit, klanten en innovatie. Er zijn inmiddels 16 eigen boerderijen en partnerboerderijen, ruim 3000 werknemers en meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd.

“Young Living zal Gary’s levenswerk voortzetten door etherische oliën te blijven delen met mensen over de hele wereld ” De afgelopen jaren hebben we veel gepraat over zijn ideeën voor de toekomst van het bedrijf en we zijn vastberaden het pad dat hij uitgestippeld heeft voor Young Living te volgen.”

Young Living wil de internationale gemeenschap helpen en werknemers en klanten over de hele wereld inspireren.

Leden en werknemers reizen de wereld rond dankzij D. Gary Young, de Young Living Foundation, en helpen lokale gemeenschappen. Young was vooral trots op de bouw van de Young Living Academy, een school in Chongon (Ecuador) voor kinderen van een landelijke gemeenschap aan de rand van de jungle en voor kinderen van werknemers die op de boerderij werken.

× Een vraag of afspraak plannen?