Mijn verhaal

Wie ben ik?

Alka Jongsma; geboren in het mooie Appelscha. Getrouwd met Hylke,
moeder van twee zonen Niek, Jens en dochter Jolien.

In 2019 heb ik de sprong gewaagt van loondienst in het ziekenhuis naar volledig zelfstandig ondernemer. Van vaste uren per week naar eigen baas was niet altijd makkelijk maar het heeft me één ding gebracht: de ruimte en vrijheid om mijn hart te volgen.

In 2015 ben ik per toeval in aanraking gekomen met de oliën van Young Living. Ik las over de olie Progessence Phyto Plus. Ik heb eigenlijk geen cyclus van mezelf of maar 2 x per jaar. Bij mij gaat dit gepaard met me futloos en moe voelen en mijn humeur werd er ook niet beter op. Spontaan zwanger worden lukte daarom niet, waardoor we ook de medici nodig hebben gehad (onze oudste 2 jongens zijn met behulp van het medische circuit verwekt). Ik las zeer positieve verhalen over de olie en aangezien het volledig op natuurlijke basis is wilde ik dit wel proberen. Eerlijk! Ik was eerst super sceptisch; door mijn werk als verpleegkundige in het ziekenhuis had ik het eerst niet zo op die natuurlijke producten.

Maar ik ging overstag. Mijn eerste olie heb ik besteld in januari 2015 en na een week gebruiken merkte ik al een verschil. Ik had meer energie, was vrolijk en veel minder snel gepikeerd en zowaar kreeg ik een cyclus. Ik bleef trouw gebruiken en voelde me eigenlijk steeds beter en ook mijn huid was rustiger.

In de zomer van 2015 bleek ik, zonder dat ik het door had, al 7 weken zwanger te zijn!! Na de zwangerschap en de geboorte van onze dochter in februari 2016 ben ik me meer gaan verdiepen in de oliën en werd ik steeds enthousiaster over de positieve werkingen. Ook gebruiken we de oliën voor onze kinderen, ter bevordering van de concentratie op school en om beter om te kunnen gaan met prikkel verwerking en voor een goede nachtrust.

Bij lichamelijke ongemakken gebruiken we binnen ons gezin nu vaak eerst essentiële oliën van Young Living en als dat niet werkt maak ik dankbaar gebruik van de medische voorzieningen die we hier in Nederland hebben, want die moeten we zeker niet vergeten.

“Mijn missie werd glashelder: vanuit mijn hart mensen begeleiden naar geestelijke en lichamelijke gezondheid”

Hoe kwam ik in aanraking met NEI?

Op mijn levenspad heb ik het nodige meegemaakt; verdriet, teleurstellingen, liefde, vertrouwen, rouw, angst en veel stress wat leidde tot onbalans in de persoon die ik was.

Toen ik moeder mocht worden merkte ik in de loop der jaren dat de kinderen als een spiegel richting mij fungeerden. Hierdoor werd ik met de neus op de feiten gedrukt; ik moest naar mezelf gaan kijken. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in mijzelf, mijn blokkades onderzocht, ben ik op zoek gegaan naar mijn innerlijke kompas en ben ik dicht bij mezelf gekomen. Ik werd me bewust van wie ik werkelijk was en wat de zingeving van mijn leven was.

In 2019 onderging ik een energetisch consult met focus op lichamelijke klachten en ik was verbijsterd van het resultaat: de oorzaak van de klachten was niet lichamelijk maar emotioneel. Een emotie die zich onopgemerkt vast heeft gezet in het lichaam en vanuit deze plek serieuze klachten veroorzaakte. 

Klinkt gek?! Dat vond ik ook!

Sterker nog, ik vond het ook nog mega raar eruit zien: werken met een biotensor. Maar ik zag het effect en was verkocht: dit moet ik leren! Dit moet ik kunnen betekenen voor de mensen om mij heen. 

Zo gezegd, zo gedaan. In 2021 ben ik de opleiding Energetisch Therapeut gestart en heb ik deze hetzelfde jaar afgerond in de opleiding Kind in Evenwicht.

De toevoeging van de EMB bloedtest binnen mijn praktijk

Op mentaal vlak kon ik al veel mensen ondersteunen binnen mijn praktijk maar ik zocht naar meer diepgang in het lichamelijke stuk en daar kwam toch ook mijn verpleegkundige hart en nieuwsgierigheid naar boven. Ik ben mij gaan verdiepen in verschillende bloedonderzoeken die ik vanuit mijn praktijk kan aanbieden aan mijn klanten.

Ik volgde de opleiding tot Orthomoleculair therapeut en behaalde deze met goed gevolg en ronde daarbij de verdieping af tot het afnemen en analyseren van de EMB bloedtest.

Een orthomoleculair therapeut gaat op zoek naar de oorzaak! Ik zal kijken waar bepaalde biochemische processen van de klant vastlopen. Via gepaste voeding, vitaminen, mineralen, aminozuren, probiotica, vetzuren en levensstijl advies kunnen bepaalde processen weer recht getrokken worden.

Over de EMB bloedtest

De Energetisch Morfologische Bloedtest maakt gebruik van de trillingen en frequenties die in het bloed zijn opgeslagen. Ongeveer 80% van de mensen, die het advies opvolgt op basis van de uitslag van het bloedonderzoek, merkt sterke verbetering van klachten. Bovendien herkennen cliënten zich ook vaak in de uitslag

De resultaten en adviezen

De adviezen die voortkomen uit de uitslag, zijn veelal wel wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd. Deze bloedtest gaat eenvoudig en vrijwel pijnloos via een prikje in de vinger. Slechts een aantal druppels bloed zijn nodig voor het laboratorium onderzoek. De uitslag zal ik vervolgens vertalen naar een advies gebaseerd op leefstijl, voeding en suppletie.
× Een vraag of afspraak plannen?