Mijn verhaal

Wie ben ik?

Alka Jongsma; geboren in het mooie Appelscha. Getrouwd met Hylke,
moeder van twee zonen Niek, Jens en dochter Jolien.

In 2019 heb ik de sprong gewaagt van loondienst in het ziekenhuis naar volledig zelfstandig ondernemer. Van vaste uren per week naar eigen baas was niet altijd makkelijk maar het heeft me één ding gebracht: de ruimte en vrijheid om mijn hart te volgen.

Ik gebruik sinds 2015 de oliën van Young Living, ik kwam per toeval in aanraking met de oliën en sinds die tijd maken zij deel uit van mijn leven. 

Ik las zeer positieve verhalen over de oliën en aangezien het volledig op natuurlijke basis is wilde ik dit wel proberen. Eerlijk! Ik was eerst super sceptisch; door mijn werk als verpleegkundige in het ziekenhuis had ik het eerst niet zo op die natuurlijke producten. 

Ik voelde mij voorheen erg futloos, moe en heb altijd problemen gehad met mijn menstruele cyclus, mijn humeur werd daardoor erg beïnvloed. 

Mijn favoriete olie is de Progessence Phyto Plus en deze olie heeft mij veel positiviteit gegeven. Het dagelijks gebruik van deze olie herinnert mij aan rust, kalmte, evenwicht en gevoel van energie, waardoor ik beter gehumeurd ben. Ik gebruik de olie al jaren en ik ben van mening dat mijn huid hierdoor rustiger is geworden en deze een enorm mooie gloed heeft gekregen. 

Na de zwangerschap en de geboorte van onze dochter in februari 2016 ben ik me meer gaan verdiepen in de oliën en werd ik steeds enthousiaster over de positieve werkingen. Ook gebruiken we de oliën voor onze kinderen, voor op school en om rust en evenwichtige sfeer te creëren. 

 

“Mijn missie werd glashelder: vanuit mijn hart mensen begeleiden naar geestelijke en lichamelijke gezondheid”

Hoe kwam ik in aanraking met NEI?

Op mijn levenspad heb ik het nodige meegemaakt; verdriet, teleurstellingen, liefde, vertrouwen, rouw, angst en veel stress wat leidde tot onbalans in de persoon die ik was.

Toen ik moeder mocht worden merkte ik in de loop der jaren dat de kinderen als een spiegel richting mij fungeerden. Hierdoor werd ik met de neus op de feiten gedrukt; ik moest naar mezelf gaan kijken. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in mijzelf, mijn blokkades onderzocht, ben ik op zoek gegaan naar mijn innerlijke kompas en ben ik dicht bij mezelf gekomen. Ik werd me bewust van wie ik werkelijk was en wat de zingeving van mijn leven was.

In 2019 onderging ik een energetisch consult met focus op lichamelijke klachten en ik was verbijsterd van het resultaat: de oorzaak van de klachten was niet lichamelijk maar emotioneel. Een emotie die zich onopgemerkt vast heeft gezet in het lichaam en vanuit deze plek serieuze klachten veroorzaakte. 

Klinkt gek?! Dat vond ik ook!

Sterker nog, ik vond het ook nog mega raar eruit zien: werken met een biotensor. Maar ik zag het effect en was verkocht: dit moet ik leren! Dit moet ik kunnen betekenen voor de mensen om mij heen. 

Zo gezegd, zo gedaan. In 2021 ben ik de opleiding Energetisch Therapeut gestart en heb ik deze hetzelfde jaar afgerond in de opleiding Kind in Evenwicht.

De toevoeging van de EMB bloedtest binnen mijn praktijk

Op mentaal vlak kon ik al veel mensen ondersteunen binnen mijn praktijk maar ik zocht naar meer diepgang in het lichamelijke stuk en daar kwam toch ook mijn verpleegkundige hart en nieuwsgierigheid naar boven. Ik ben mij gaan verdiepen in verschillende bloedonderzoeken die ik vanuit mijn praktijk kan aanbieden aan mijn klanten.

Ik volgde de opleiding tot Orthomoleculair therapeut en behaalde deze met goed gevolg en ronde daarbij de verdieping af tot het afnemen en analyseren van de EMB bloedtest.

Een orthomoleculair therapeut gaat op zoek naar de oorzaak! Ik zal kijken waar bepaalde biochemische processen van de klant vastlopen. Via gepaste voeding, vitaminen, mineralen, aminozuren, probiotica, vetzuren en levensstijl advies kunnen bepaalde processen weer recht getrokken worden.

Over de EMB bloedtest

De Energetisch Morfologische Bloedtest maakt gebruik van de trillingen en frequenties die in het bloed zijn opgeslagen. Ongeveer 80% van de mensen, die het advies opvolgt op basis van de uitslag van het bloedonderzoek, merkt sterke verbetering van klachten. Bovendien herkennen cliënten zich ook vaak in de uitslag

De resultaten en adviezen

De adviezen die voortkomen uit de uitslag, zijn veelal wel wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd. Deze bloedtest gaat eenvoudig en vrijwel pijnloos via een prikje in de vinger. Slechts een aantal druppels bloed zijn nodig voor het laboratorium onderzoek. De uitslag zal ik vervolgens vertalen naar een advies gebaseerd op leefstijl, voeding en suppletie.
× Een vraag of afspraak plannen?