Hormonale ondersteuning

Hormonale onbalans?

Een verstoorde hormoonhuishouding ontstaat doordat je van bepaalde hormonen te veel of te weinig aanmaakt. Dat kan vervolgens leiden tot verschillende fysieke en mentale klachten.

Hormonen zijn signaalstofjes ofwel neurotransmitters die allerlei lichaamsprocessen en -functies regelen. Zo hebben hormonen onder meer invloed op je stofwisseling en eetlust, hartslag, slaapcyclus, stemming en stressniveau, lichaamstemperatuur, celgroei, voortplanting enzovoort.   

Doorgaans is je lichaam prima in staat je hormoonhuishouding in balans te houden. Echter, soms raakt het hormonale evenwicht verstoord. Daardoor zit je niet lekker in je vel en ervaar je gezondheidsklachten. 

Je zenuwstelsel en je hormonen

Je zenuwstelsel meet voortdurend alle belangrijke zaken als je bloeddruk, je bloedsuikerspiegel, je temperatuur, je bloeddruk, weefselschade, ontstekingsniveau etc. En ook meet het lichaam of er gevaar dreigt of dat er een potentiële voortplantingspartner in je buurt is

Daarnaast worden ook het dag- en nachtritme, de maandelijkse cyclus en bijvoorbeeld de seizoenen in de gaten gehouden door het zenuwstelsel.Het hormoonsysteem reageert op de informatie van het zenuwstelsel en stuurt vervolgens het juiste lichaamssysteem aan om het lichaam goed te laten functioneren met zo min mogelijk klachten.

Alles staat dus met elkaar in verbinding op die manier. Je hormonen bepalen dus zo’n beetje alles wat er in je lichaam gebeurt, hoe je eruit ziet, hoe je je voelt, hoe gezond je bent. Dus alles wat er in je leven gebeurt en wat je via voeding of cosmetica aan je lichaam toevoegt heeft invloed op je hormonen. Geen wonder dat er zo veel mensen zijn met een hormonale disbalans met het dieet van tegenwoordig en de ‘rat race’ van het leven die de nodige stress oplevert.

Maar….wat doe je eraan als die hormonen in de war zijn?

Welke oliën kunnen ondersteuning geven?

Hieronder de oliën die ondersteuning kunnen geven op hormonaal gebied!

  • In de leeftijd van 12 t/m 20 jaar de Dragon Time olie (Mister voor jonge mannen)
  • 20 t/m 40/45 jaar de Progessence Phyto Plus en/of de Clary Sage olie (Shutran voor mannen)
  • 40/45 t/m 70 jaar de Endoflex olie

Clary Sage

Deze Clary Sage olie bevat natuurlijke fyto-oestrogenen. Het heeft een zachte, warme, kruidige geur die opwekkend, ontspannend en verzachtend is en daardoor een perfecte keuze is ter ondersteuning van een normaal, gezond gedrag tijdens PMS. Het helpt ook vrouwen tijdens de menopauze. De scharlei wordt al eeuwenlang gebruikt voor het verlichten van vrouwelijke hormonen. Het is zeer rijk aan antioxidanten en bevat sclareol die zeer zeldzaam is bij het distilleren van essentiële oliën. Sclareol is een terpeen dat zeer vergelijkbaar is met de chemische structuur van de hormonen, geproduceerd in het menselijk lichaam. Daarom stimuleert de olie ons lichaam meer hormonen te produceren en heeft dus een balancerend effect voor zowel mannen als vrouwen.

De olie waar het voor mij allemaal mee begon.

Dit is een SERUM dat speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. Het is een natuurlijk progesteronsupplement dat naast essentiële olie en kokosolie ook “wild yam extract” bevat. Deze staat bekend om het feit dat het de vrouwelijk menstruele cyclus in balans kan brengen. Daarnaast brengt deze olie ook ontspanning en rust, dus ook goed te gebruiken voor het naar bed gaan.

Endoflex

De olie zorgt voor het behoud van de algehele vitaliteit door de combinatie van essentiële oliën die diverse systemen in het lichaam ondersteunt.

Naast het verbeteren van je welzijn, biedt het ook ondersteuning om je gewicht onder controle te houden en geeft ondersteuning bij de hormoonhuishouding. Het kan ondersteuning geven bij opvliegers, krampen en PMS.

Het in balans brengen van hormonen hangt van vele factoren af. En omdat ieder lichaam verschillend is, kan de éne olie beter werken dan de ander, of een combinatie van verschillende oliën kunnen ook verlichting geven bij menstruatiepijn en andere hormonale klachten. Voor vrouwen boven de 45 jaar is EndoFlex een goede keuze.

Benieuwd naar de
producten?

× Een vraag of afspraak plannen?