Affirmaties Feelingskit challenge

Als je zegt “Affirmaties” dan weten de meeste mensen niet waar je het over hebt.

Wij worden wat we denken, daarom is het belangrijk krachtige gedachten te hebben.

Affirmaties zijn krachtige positieve zinnen die je uitspreekt (hardop werkt het best, maar in je hoofd mag ook).
Op deze manier plant je krachtige gedachtes in het onderbewuste gedeelte van jouw brein.

Hoe vaker een gedachte binnenkomt in je hoofd, hoe meer je hersenen die gedachtes gaan geloven.

Helaas zijn het vaak de negatieve gedachtes die mensen in hun hoofd herhalen, en zo trekken ze negativiteit aan.

Je zult zien dat wanneer positieve affirmaties vaak herhaald worden je mindset steeds positiever word, en je de realiteit die jij wilt manifesteren ook echt aantrekt.

Zoals jij jezelf ziet, zo zal je je ook gedragen en je laten behandelen door anderen, en dit wordt zo jouw realiteit.

Waarom Affirmaties zo cruciaal zijn.

In 2005 publiceerde de National Science Foundation een artikel waarin onderzoek naar het menselijk denken per dag werd gedaan. Wat bleek is dat de gemiddelde persoon ongeveer 12.000 tot 60.000 gedachten per dag heeft. Van die duizenden gedachten was 80% negatief, en 95% waren precies dezelfde herhalende gedachten als de dag ervoor.

We zien dat onze hersenen de neiging hebben om zich te focussen op het negatieve, en steeds dezelfde gedachtes opnieuw af te spelen in ons hoofd. Je zou dit negatieve affirmaties kunnen noemen.

Nu is het jammer dat de “fabrieksinstellingen” van onze hersenen zo werken, want uit onderzoek is ook gebleken dat in 85% van alle gevallen, de dingen waar we ons druk om maken geen realiteit worden. En in de kleine 15% kans dat onze zorgen wel werkelijkheid werden, bleek het uiteindelijk minder zwaar om er mee om te gaan dan gedacht.

Daarmee kun je concluderen dat je je 97% van de tijd onnodig zorgen maakt, en je zo met deze pessimistische perceptie jouw mindset aantast. En een negatieve mindset is een belangrijke bron van stess, spanning en een oorzaak van uitputting voor lichaam en geest.

De kracht van positieve affirmaties zit in het planten van krachtige positieve gedachten in jouw hoofd. Zo beïnvloed je het bewuste en onderbewuste brein, en dat beïnvloed weer ons gedrag, denkpatroon en gewoontes.

Alle affirmaties in deze challenge zijn zo samengesteld om positieve krachtige beelden in de geest naar boven te brengen die inspireren, motiveren en energie geven. Bij het vaak lezen van affirmaties worden deze gegraveerd in het onderbewustzijn, en daarmee plant je dus positieve gedachten in je hoofd.

Positieve uitspraken maken dat je je positief, energiek en actief voelt en brengen je daardoor in een betere positie om je innerlijke en externe wereld te transformeren.

× Een vraag of afspraak plannen?