Blog Prikkelverwerking

Hoog sensitiviteit en welke oliën daarin kunnen ondersteunen:

Prikkels, persoonlijk ben ik er erg gevoelig voor en ook onze drie kinderen zijn gevoelig als het om prikkels gaat.

Hoog sensitiviteit is een karaktereigenschap. Je wordt ermee geboren. Net zoals de één geboren wordt met veel muzikale aanleg, worden anderen geboren met een fijngevoelig zenuwstelsel, waardoor prikkels uit de omgeving een diepere indruk maken en ze meer tijd en rust nodig hebben om deze te verwerken. Hoog sensitiviteit kan als een last of als een kwaliteit ervaren worden, afhankelijk van de manier hoe ermee wordt omgegaan door ouders, leerkrachten en het kind zelf.

Als het kind overladen is door te veel of zeer heftige indrukken, dan kan zich dat uiten in heftige ontladingen in de vorm van huilbuien of woede-aanvallen. Dit gebeurt in de meeste gevallen daar waar ze zich het veiligst voelen; thuis.

Moeite hebben met (alleen) in slaap te vallen, moeite hebben met (alleen) doorslapen, zeer vroeg wakker zijn.

Als hoog sensitieve kinderen zich veilig en ontspannen voelen zijn het vaak hele sociale, lieve en creatieve kinderen. Voelen ze zich echter onveilig of zijn ze overprikkeld, dan kunnen ze bijvoorbeeld heel onrustig worden, snel afgeleid zijn, zijn ze onzeker of lijken ze ongeïnteresseerd. Ook kunnen ze heel dromerig zijn of komt er niet uit wat er in zit.

Thuis gebruiken wij een aantal oliën om ons overdag meer af te sluiten van prikkels, dit geeft ‘s avonds ook meer rust in ons hoofd en een rustiger slaappatroon.

Welke oliën kunnen hierin ondersteunen:

White Angelica

Frankincense

Sacred Mountain

Grounding

Stress Away

 Kidpower

Heb jij een vraag?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Een vraag of afspraak plannen?