Controle over je prikkels

Ben jij snel overprikkeld? Je loopt in de stad en ineens wordt de mensenmassa je teveel. Op de kermis word je overweldigd door alle felle lichten en geluiden. Drukke feestjes voelen soms als een heuse uitdaging. En lunchen in een drukke ruimte op werk? Liever zoek jij een rustig plekje op.  Herkenbaar? Dan is de kans groot dat jij snel overprikkeld bent. 

Als je snel overprikkeld bent…

Als je snel overprikkeld bent, vind je het lastiger om drukte en prikkels te verdragen. Geluiden, geuren en licht komen hard binnen. Mensenmassa’s trekken je energie leeg. Ben je eenmaal overprikkeld, dan uit zich dat in vermoeidheid, een slechte concentratie, irritatie, woede, vergeetachtigheid, onzekerheid, sneller fouten maken, neerslachtigheid, sneller huilen, een opgejaagd gevoel en soms een licht gevoel van paniek. Het enige wat je dan wil is alleen zijn, in een rustige ruimte waarin het kalm voelt. Dit heb je nodig om de prikkels te verwerken, bij te komen en weer op te laden. 

Waar komt het vandaan?

De kans is groot dat wanneer je snel overprikkeld bent, je hoogsensitief bent.

  • In mijn online cursus over controle over je prikkels geef ik uitleg en tips hoe je hier bewust mee om kan gaan.
  • Hoe je hier essentiële oliën voor in kan zetten.
  • Inclusief twee rollers met oliën ter ontspanning en voor het afsluiten van prikkels.
  • Elke dag een korte video met uitleg en een opdracht
  • Duur van de cursus is 7 dagen en nadien nog een maand beschikbaar om alles rustig na te lezen.
Inschrijven kan t/m 3 december, start cursus dinsdag 6 december
 
Early Bird prijs tot 27 november is: € 14,97 (excl. evt. verzendkosten voor de oliën).
Daarna zal de prijs oplopen naar € 19,97 

Je bent niet de enige

Misschien baal je ervan dat je snel overprikkeld bent. Als je nog niet goed weet hoe je met die gevoeligheid om moet gaan, kan het als een last voelen. Je voelt je sneller moe of overweldigd dan mensen die niet snel overprikkeld zijn.

Misschien voel je je hierdoor een buitenstaander, of ‘zwakker’ dan anderen.

Gelukkig is dat niet zo. Er zijn ontzettend veel mensen die snel overprikkeld raken. Zeker in deze drukke maatschappij waarin iedereen continu aan staat en we enorm veel prikkels te verwerken hebben. Zelfs voor mensen die niet snel overprikkeld zijn is het een uitdaging om die prikkels allemaal te verwerken. Het is dus heel krachtig hoe jij je staande houdt met al die prikkels!

Wat kun je doen als je snel overprikkeld bent?

De kunst is om te leren hoe je er beter mee omgaat, zodat het niet meer als een last voelt dat je snel overprikkeld bent. Er zitten namelijk ook veel mooie voordelen aan gevoeliger zijn voor prikkels. (Hier lees je meer over de voordelen). Bovendien zijn er manieren om beter met prikkels en drukte om te gaan. Je voelt je dan minder overweldigd door prikkels of mensenmassa’s, én kunt genieten van alle voordelen.

Doe mee aan de cursus en ik vertel je er alles over!

× Een vraag of afspraak plannen?