DIY Anti-muggen roller/spray zelf maken

Een anti muggenspray is heel makkelijk om zelf te maken. En is veel veiliger voor je huid en het milieu dan de spray’s die je in de winkel kunt kopen.

Het doel van een anti muggenspray is dat de muggen niet op je huid landen zodat ze je niet kunnen prikken. Een soort afweer spray dus.

De meest voorkomende ingrediënten in de muggensprays uit de winkel zijn: diethyl ftalaat, diethyl carbonaat, picaridine, ethyl hexanediol, N-diethyl-3-methylbenzamide (DEET). Klinkt niet heel erg gezond. Maar DEET is effectief tegen muggen, bijtende vliegjes en teken. De beschermingstijd varieert van 90 minuten tot enkele uren. Er zit wel een nadeel aan: het wordt niet altijd veilig geacht, bij sommige mensen zorgt het voor huidirritaties, of je vindt de geur niet plezierig. Laat staan het gebruik bij kinderen en/of baby’s.

Bekijk ook hieronder hoe je een roller maakt om de muggen op afstand te houden….

Mocht je meer willen weten over de nadelen (en wellicht ook voordelen) van DEET dan kan je hiervoor het beste even op Google kijken. Daar staan genoeg artikelen over DEET en het gebruik ervan.

Hieronder vind je het recept van de anti-muggen spray:

× Een vraag of afspraak plannen?