DIY Bodyscrub maken

Met een body scrub kun je dode huidcellen verwijderen, waardoor de huid weer zacht aanvoelt en er gezond uitziet. 

In Europa, Egypte en Azië is scrubben al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van het reinigen van de huid. De armere bevolking van Egypte gebruikte het slip van de Nijl, terwijl de rijkere Egyptenaren ook al geparfumeerde oliën aan het slip toevoegden om in hun badhuizen een reinigingsritueel te ondergaan. Scrubben stimuleert het natuurlijke helende mechanisme van het lichaam. Het brengt celvernieuwing op gang, verwijdert overtollige huidcellen en maakt je huid soepel, gezond en stralend!

Het maken van body scrubs is ontzettend leuk. Daarbij is het ontzettend eenvoudig en kun je er veel geld mee besparen. Zelfgemaakte body scrubs zijn stukken goedkoper dan in de winkel. Het is ook een leuk idee om de zelfgemaakte body scrubs als cadeautje aan te bieden met een verjaardag bijvoorbeeld.

Kies een geur

Aan zelfgemaakte scrubs die geen overduidelijke geur hebben kun je geur toevoegen door ze te mengen met etherische olie. Etherische oliën kunnen zowel op lichamelijk als geestelijk vlak een positief effect hebben. Zelf een body scrub maken met etherische oliën? Dit zijn ideale bestanddelen:

Citroengras (Lemongrass)
Heeft een frisse geur, gaat infecties tegen en verlicht stress.

Rozemarijn (Rosemary)
Heeft een kruidige geur en heeft een opwekkend effect. Ook stimuleert het de bloedsomloop.

Pepermunt (Peppermint)
Kalmerende en verfrissende werking op zowel de huid als het gemoed.

Lavendel
Werkt huid herstellend en helpt om emotioneel in evenwicht te komen.

Scrub Maken

Wat is lekkerder dan een helemaal natuurlijke body scrub? Met dit recept maak je heel makkelijk en snel een lekkere bodyscrub. Omdat je het zelf maakt weet je precies wat erin zit. De scrub is 100% natuurlijk en heel makkelijk te maken.

Voor gebruik de scrub even door roeren. Wil je een wat drogere scrub dan de amandelolie halveren naar 40 gram.

Nadien is het gebruik van bodylotion niet meer noodzakelijk.