DIY Massage olie maken

We zitten nu allemaal wat meer op elkaar lip en ik merk dat de kinderen daar onderling (en wij eigenlijk ook) soms wel wat prikkelbaar van worden. Gisteravond de kinderen een fijne massage gegeven met ontspannende (lavendel en stress away) oliën maar ook om prikkels los te laten (Frankincense en White Angelica) en we werden daar heerlijk ontspannen van. Hieronder enkele tips hoe je, je eigen massage olie kan maken.

Je eigen massage olie maken hoeft helemaal niet duur of lastig te zijn en je hoeft er ook geen uren voor in de keuken te staan. Volg de tips en voor je het weet kun je al aan de slag met je zelf gemaakte massage olie!

De basis olie is het belangrijkste ingrediënt als je zelf een massage olie wil maken. Dit is een neutrale, plantaardige olie die als dragerolie dient voor de etherische olie die je straks gaat toevoegen. Er zijn echter zoveel verschillende soorten olie, welke moet je kiezen? Elke soort heeft zo zijn voordelen. Hier een paar soorten op een rijtje:

V-6 draagolie voedt de huid, heeft een lange houdbaarheid, verstopt de poriën niet en maakt geen vlekken op kleding.

Jojoba olie is zeer verzorgend voor de huid en heeft een zeer goede consistentie voor massage. Het is makkelijk om mee te masseren.

Abrikozenpitolie is een milde, niet vettende olie die behoort tot de halfdrogende oliën. De olie heeft een licht zoete geur die aan marsepein doet denken. Het dringt snel in de huid, is vochtinbrengend en door de revitaliserende eigenschappen

Druivenpitolie is een drogende olie die goed door de huid wordt opgenomen en heeft een neutrale geur. Het kan gebruikt worden voor massage en als huidverzorging voor de gemengde, vette en onreine huid en bij acne.

Essentiële olie geeft de werking aan je massage olie. Je kunt met essentiële olie ontzettend veel verschillende kanten op en de olie helemaal aanpassen aan het soort massage dat je wilt geven.

Je kunt ontspannende massageolie maken of juist opwekkend, sensueel, romantisch, tegen spierpijn, tegen verkoudheid etc. etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.