Olie uitgelicht (Copaiba)

Young Living’s exclusieve Copaiba uit Brazilië, is de enige essentiële olie die wordt verkregen door aftapping van de boom, zoals rubber en ahorn siroop wordt afgetapt. Het hars bevindt zich in holten in de stam.

Deze krachtige essentiële olie is erkend als hulp voor de spijsvertering en ondersteunt de natuurlijke reactie van het lichaam op letsel of irritatie.

Scheikundig gezien bevat Copaiba een grote hoeveelheid bèta-caryofylleen. Dit is een sesquiterpeen dat een ontstekingsremmende werking heeft. De essentiële oliën Helichrysum en clove (kruidnagel) worden geprezen om hun ontstekingsremmende verbindingen. Deze bevatten 5-12 % van dezelfde verbinding, Copaiba essentiële olie bevat 39-72 %.

Mentale spirituele invloed:

Copaiba word al heel lang gebruikt voor bloedingen en voor in-, en uitwendige wonden. Dit is spiritueel ook erg belangrijk. Als we ons vasthouden aan emotionele wonden die ons niet langer dienen, dan projecteren we een slachtoffer bewustzijn in de toekomst. Dit leidt tot innerlijke conflicten en angst voor de ziel en haalt ons weg van ons ware doel en onze verbinding met het goddelijke. Copaiba stelt ons in staat om onze wonden te zien en biedt hulp met emotionele opheldering terwijl het spirituele bescherming geeft. Voor degenen die stress en angst bestrijden op het werk of thuis, biedt Copaiba veiligheid en aarding. Het helpt ons met het “in het hier en nu” te blijven, in plaats van in het verleden te blijven hangen of teveel bezig zijn met de toekomst.

 

Het helpt ons met het “in het hier en nu” te blijven, in plaats van in het verleden te blijven hangen of teveel bezig zijn met de toekomst. "

Tips:

  • Copaiba is een zeer milde olie en kan onverdund op de huid worden toegepast. Het kan worden gebruikt bij een pasgeboren baby, vogel of andere kleine dieren. Voor zeer kleine dieren, zou ik aanbevelen om de olie te verdunnen, wanneer ze niet een volledige druppel nodig hebben. 
  • Bij inwendig gebruik, bemerken de meeste mensen geen smaak. Het kan direct onder de tong worden gedruppeld en kan worden gebruikt in een capsule, een sapje, of gemengd worden met voedsel, honing of Agave siroop. Copaiba is goed gekeurd als voedingssupplement. 
  • Het ondersteunt de meest voorkomende spijsverteringsongemakken en ook de natuurlijke immuun reacties van het lichaam. Neem 1-3 dr. in een capsule, 3x per dag indien nodig. Of breng 1-2 dr. aan op het gewenste gebied. 
  • Masseer 1-2 dr. op de spieren om spierpijn, stijve spieren en ontstekingen te verminderen

Nog meer producten waar de Copaiba een onderdeel van is

× Een vraag of afspraak plannen?