Olie uitgelicht (Thieves)Frankincense

De olie heeft een zoete, frisse, fruitige, warme, houtachtige geur dat stimulerend en opwekkend is voor de geest. Frankincense staat ook wel bekend als de olibanum olie.

Het is een ook waardevol ingrediënt in huidverzorgingsproducten tegen de veroudering en een droge huid. De belangrijkste bestanddelen zijn α-pineen en limoneen, waardoor het bruikbaar is als samentrekkend middel, slijmoplosser en een antisepticum voor de huid. Het werkt ook goed bij ademhalingsproblemen en infecties.

Traditioneel werdt de olie gebruikt bij meditatie, het maakt de ademhaling rustiger, terwijl die zich ook verdiept.

Slijmoplossend in de diffuser: 2 tot 3 druppels van de olie

Frankinsence: ’s morgens 1 druppel midden op het hoofd voor het afsluiten van alle omgevings- prikkelingen om je heen, waardoor je dicht bij je eigen gevoel kan blijven.

Pipetflesje klaar maken: 1 druppel frankincense op 2 druppel draagolie. Bijv. In het pipetflesje één derde frankincense en de rest draagolie.

“De olie voor het afsluiten van prikkels”

Vandaag de dag word het gebruikt in Europese en Amerikaanse ziekenhuizen en is het onderwerp van veel onderzoek. Tegenwoordig weten we door Chemie dat de olie Frankincense sesquiterpenes bevat, dat stimuleert het gedeelte van de hersenen waar de emotieregeling plaats vind. Het helpt ook de hypothalamus, hypofyse en pijnappelklier, deze produceren veel van de belangrijke hormonen in het lichaam en het helpt het immuunsysteem te versterken door de verhoging van de leukocyten activiteit.

In 2010 heeft Frankincense olie weer het nieuws gehaald omdat de medische gemeenschap begint te begrijpen waarom het zo nuttig is, in de strijd tegen kanker. Het is interessant dat het artikel van de BBC verklaarde dat Frankincense olie….”sluit de kern af om te stoppen met het reproduceren van beschadigde DNA-codes.”

Tips:

 1. ◊ Aftersun / Verzorging gezicht 1-2 dr. olie verdund met V6 op het gezicht en hals, als de huid dagelijks is blootgesteld aan de zon, ter kalmering, vernieuwing, vermindering talgproductie en oneffenheden van de huid.
 2. ◊ Angst laat 2-3 dr. onder de tong vallen 2x per dag.
 3. ◊ Blaren verdun de olie 1:1 met V6 en breng 3-5x per dag aan.
 4. ◊ Borsten (gezondheid) masseer elke dag 2-3 dr. op de borsten en onderbuik.
 5. ◊ Concentratie (verbetering) breng 1-2 dr. aan op de slapen en in de nek. Inhaleer.
 6. ◊ Cysten breng 1-2 dr. aan 2x per dag totdat deze verdwijnt.
 7. ◊ Depressiviteit diffuus. Inhaleer. Draag het als parfum.
 8. ◊ Geestelijk heroriënteren / Geheugen, Pijnappelklier, Hypofyse stimuleren breng 2 dr. aan op de schedelbasis. Diffuse. Inhaleer . Inhalatie van de olie kan de zuurstof in de cellen verhogen, vooral in de hersenen, ondersteund het geheugen en zorgt voor een evenwichtige hersenfunctie.
 9. ◊ Goede gezondheid 1 dr. olie in 1 theelepel honing, neem dit dagelijks in.
 10. ◊ Huidregeneratie – tevens verbetering slaap 2 dr. in ART nachtcrème (YL) of Sandelwood crème (YL) voor het slapen gaan, verbetering van het vermogen van huidregeneratie en slaap.
 11. ◊ Immuunsysteem (versterken) 1-3 dr. onder de beide voeten, of neem 1 dr. olie in een capsule in (YL).
 12. ◊ Insectenbeet 1 dr. op de beet, ter vermindering van zwelling en jeuk.
 13. ◊ Kalmeren Emoties / Shock / Nervositeit / Stress wrijf 1 dr. Lavender en 2 dr. Frankincense in beide handen warm, kommetje over neus en mond langzaam en diep inademen. 2 dr. onder de voeten. Masseer 2 dr. op de slapen of nek.
 14. ◊ Meditatie / Bewust wording / Yoga / Spiritueel 1 dr. op de voorhoofd (derde oog) 3x draaiend met de klok mee aanbrengen. Diffuse. Inhaleer. Inhalatie van de olie kan helpen de meditatie te verdiepen en een grotere spirituele bewustwording geven.
 15. ◊ Nagels zwak / broos breng 1 dr. op de nagels aan, herhaal 3x per week.
 16. ◊ Ontsteking (verminderen) 2 dr. in een capsule (YL) neem in of breng plaatselijk aan op de ontsteking (niet in de oren of ogen!).
 17. ◊ Overactieve kinderen verdun 1-2 dr. met V6 onder de voeten masseren of de nek.
 18. ◊ Snijwonden / Schaafwonden 1-2 dr. om wonden te reinigen / desinfecteren.
 19. ◊ Striae breng 2x per dag, 2-3 dr. aan op de gewenste plek.
 20. ◊ Verbrande huid (zon) breng 1-2 dr. op het gewenste gebied aan (2x per dag) en herhaal dit tot het verdwijnt. Wissel af met Lavender.
 21. ◊ Wratten breng 2 dr. aan op de wrat, 2x per dag tot het helemaal verdwenen is (kan 4 weken duren).
× Een vraag of afspraak plannen?