Olie uitgelicht (Lemon)

Een belangrijke olie met het vermogen om gifstoffen te verwijderen van elk deel van het lichaam. Dat geldt ook voor het haar, hoofdhuid, spijsvertering en de nieren, enz. Het is daarnaast een krachtige bron van vitamine C, de belangrijkste vitamine voor de weerstand.

Het is een belangrijke olie omdat het zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid, zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideaal middel om de atmosfeer in bijv. een ziekenhuiskamer te desinfecteren.

De olie is stimulerend, verfrissend en desinfecterend, in de diffuser zorgen een paar druppels al voor een frisse, schone atmosfeer. Het helpt bij keel infecties door de antibacteriële werking. Lemon olie werkt ook als een reiniger van het bloed en ondersteunt bij het afslanken en zorgt voor het op peil houden van de goede ph waarde dat het lichaam nodig heeft.

Diffuse, om te helpen de gedachten, lichaam en geest en de leefruimte te reinigen.

Tips:

◊ Let op: lemon olie niet op de huid aanbrengen die binnen 24 uur blootgesteld wordt aan direct zon/UV licht. Hoog zomer smeren op de reflexpunten onder de voet.

◊ Cellulitis masseer 2 dr. verdund op de gebieden om de circulatie te verbeteren, ondersteunen en de giftige stoffen af te voeren uit de vetcellen. ◊ Droge huid masseer dagelijks 1-2 dr. verdund, (blijf uit de zon). ◊ Eelt 2x per dag, 1dr. verdund in masseren. ◊ Eksterogen 2x per dag 1 dr. verdund op deze plekken in masseren. ◊ Houdbaarheid van fruit vul een kom met koud water, voeg 2-3 dr. toe en laat hier het fruit even in liggen om de houdbaarheid te verlengen. ◊ Koken gebruik 1 dr. olie i.p.v. citroensap of citroenessences om vis/zeevruchten, groenten, dranken en desserts op smaak te brengen. ◊ Limonade om zelf limonade te maken, mix 2 dr. in een blender met 2 eetlepels honing en 2 kopjes water. Pas de hoeveelheid van elk ingrediënt aan naar uw smaak. ◊ Ontstoken tandvlees wrijf 1 dr. op het ontstoken tandvlees, of gorgelen met 1 dr. in een half glas water. Dit laatste helpt ook bij mondgeurtjes. ◊ Openbaar toilet handen ontsmetten met 1 dr. in beide handen wrijven. ◊ Opgezette klieren in hals 1 dr. in een glas water, eerst gorgelen en dan op drinken. ◊ Puistjes / vette huid / talg bultjes breng 1 dr. verdund aan om de talgklieren tot rust te brengen en de talgproductie te verminderen, (blijf uit de zon). ◊ Schone afwas 1 dr. in de vaatwasser bij het begin van het programma. ◊ Schoon maken mix 2-3 dr. met water in een spuitfles voor reinigen en ontsmetten. ◊ Vieze luchtjes 1-2 dr. op een watje en leg die in de koelkast/ prullenbak/ kast/ muffige ruimtes om vieze geuren te verwijderen. Diffuse. ◊ Vlekken in tapijt voeg 10-15 dr. in 5 liter water om vlekken te verwijderen, het tapijt op te frissen en de kamer een frisse geur te geven. ◊ Vlekken verwijderen gebruik 1-2 dr. om kauwgom, olie, vetvlekken, lijm, potlood en krijt vlekken van de meeste oppervlakken te verwijderen. ◊ Voetschimmel wrijf 2 dr. op de plaats van de voetschimmel om het tegen te gaan. ◊ Zere keel 1 dr. in een glas water, even gorgelen en dan opdrinken.