Roller recepten vanuit de starterkit

Hoewel veel oliën puur gebruikt kunnen worden is het ook fijn om rollers bij de hand te hebben. Young Living biedt een aantal kant en klare rollers aan, maar je kunt ze ook heel fijn zelf maken. Het handigst zijn rollers van donker glas met een metalen roll-on dop. Je kunt ze bij verschillende webshops aanschaffen. Onderstaande recepten zijn voor 10 ml rollers voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Voor jongere kinderen is meer verdunnen naar leeftijd noodzakelijk (zie verdunningstabel).

Eenmaal gemengd met een draagolie nemen essentiële oliën de houdbaarheid van de draagolie aan. Maak dus niet teveel tegelijk. Het is gebleken dat rollers die je met V-6 olie van YL verdunt veel langer meegaan dan bijvoorbeeld verdunning met een amandelolie. Ook is de V-6 olie minder vet dan andere draagoliën.

Hieronder een aantal combinaties met alleen de oliën uit de Premium Starter Kit.

Hoe maak je, je eigen roller?

Slaap roller 15 druppels Lavender 15 druppels Stress Away (voor baby’s kun je Gentle Baby gebruiken, 1-2 druppels op 10ml V-6) Afvullen met V-6 olie en rollen onder de voetzolen of op de slapen en achterkant oorlellen voor het slapengaan.

Buik roller 15 druppels Di-Gize 15 druppels Peppermint (of één van deze twee) Afvullen met V-6 olie en rond de navel smeren.

Pijnroller 15 druppels PanAway 15 druppels Copaiba 15 druppels Peppermint Afvullen met V-6 olie en op de pijnlijke plek aanbrengen. Bij hoofdpijn langs de haargrens rollen en in de nek.

Voor rust, maar ook voor schaaf- en brandwondjes 10 druppels Frankincense 10 druppels Lavender Afvullen met V-6 olie en rond  de wondjes gebruiken. Voor rust op de polsen smeren en achter de oren of onder de voetzolen.

Immuunsysteem booster 10 druppels Thieves en 15 druppels Frankincense. Afvullen met V-6 olie en elke avond onder de voetzolen rollen. Middelste zachte gedeelte

Allergie/hooikoorts 10 druppels Peppermint 10 druppels Lemon 10 druppels Lavender en/of 10 druppels Copaiba 30-40 Druppels V-6 olie toevoegen en rollen achter de oren, op de neusvleugels en achter in de nek.

Verkoudheid/benauwdheid 10 druppels RC 10 druppels Peppermint Evt. nog 5 druppels Lemon Afvullen met V-6 olie en op de borst smeren en onder je neus.

Oorpijn en keelpijn 10 druppels Purification 10 druppels Lavender Evt. nog 5 druppels PanAway Afvullen met V-6 olie en rond het oor tot in de hals rollen. Let op: NOOIT in de oren!!

Koorts/griep 10 druppels Thieves 10 druppels Lemon 5 druppels Peppermint Afvullen met V-6 olie en onder de voetzolen rollen twee keer daags

Focusroller 15 Peppermint 15 Lemon Afvullen met V-6 olie en in de hals en op de polsen rollen (inhaleren).

Na de beet 10 Peppermint 10 Purification 10 Lavender Afvullen met V-6 olie en op de muggenbult of beet rollen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden met gebruik van de oliën uit de starterskit. Er zijn nog tal van andere combinaties te maken met het brede assortiment van Young Living.

× Een vraag of afspraak plannen?