Focus en concentratie

De scholen gaan weer beginnen!  Maar misschien ben je zelf ook druk met een project of thuisstudie en wat kan je daar extra in ondersteunen? Yep, een passend essentiële oliemengsel. Eenvoudig te gebruiken en mee te geven maar het kost even uit te zoeken welke ingrediënten je nodig hebt.

Ik ga je helpen! Ik heb al een aantal een aantal mogelijkheden voor je opgeschreven. Klik op de link boven elk kopje om naar het product te gaan en meer te lezen.

De kracht van essentiële oliën met de verbazingwekkende helende eigenschappen als: het kalmeren van de zenuwen, het scherpstellen van de geest en het verlichten van een maagklachten. Maar dat is niet alles. Essentiële oliën versterken ook onze mentale standvastigheid, ons immuunsysteem en ons verzet tegen stressvolle situaties. Noodzakelijke bij de start van een nieuw schooljaar zou je zeggen. Toch?

En wat fijn is; je kunt ze gebruiken van de basisschool, bij vervolgonderwijs of je werksituatie. Nieuwe situaties geven altijd een vorm van opwinding, nervositeit, apathie, stress en een hele reeks andere emoties. Het maakt niet uit welke emotie je (kind) in zijn greep heeft, ik heb een paar essentiële oliën die helpen hun aandacht focussen, hun immuniteit te vergroten, spanning vrij te maken en het korte termijn geheugen te verbeteren. Je vindt hier alles wat je kind helpt met vlag en wimpel door het schooljaar te gaan.

We beginnen met het versterken van ons immuunsysteem en het schoonhouden van onze handen.

1. Thieves handgel

De Thieves Waterless Hand Purifier is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Wat mij betreft een musthave voor elke ouder! Het past daarnaast ook gemakkelijk in je handtas. De Thieves hand purifieer kan je gebruiken zónder water. Je hoeft maar een klein beetje op je handpalmen te doen en het in te smeren. De handjes van de kindjes ruiken niet alleen lekker dankzij de geur van Thieves, maar zijn ook nog eens gereinigd en verfrist!

2. Thieves voor extra weerstand

Ik kom gelijk terug op de olie Thieves. Wist je dat deze olie namelijk heel erg divers is? De “R” is weer bijna in de maand. Dat betekent dat de weerstand wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken! Wanneer je Thieves gebruikt als roller kan je dit over de ruggengraat van je kindje smeren of onder de voeten. Super fijn voor wat extra weerstand!

 

3. White Angelica voor het afsluiten van prikkels

Zowel kinderen als volwassenen kunnen snel afgeleid zijn door omgevingsfactoren. Dit kunnen geluiden zijn maar ook emoties van anderen waar je extra gevoelig voor bent en die hinderlijk kunnen zijn om goed te kunnen functioneren in de klas of op je werk.Je zet met de oliën als het ware een ballon om jezelf of kind heen om ze hiervoor af te sluiten. De prikkels zijn er wel maar ze komen niet meer zo heftig binnen waardoor het minder energie kost. Je kunt de ander zijn emotie aanhoren maar draagt het niet met je mee…dit zijn enkele voorbeelden.

4. Geloof in jezelf en heb vertrouwen

Onzekerheid is een bekend psychisch fenomeen. Iedereen heeft er wel eens last van. Als je je onzeker voelt, ga je twijfelen aan je zelfbeeld. Je gaat twijfelen aan wat je kunt of

Believe is een kalmerende mix. Het zal steunen in de wetenschap dat we onze situatie kunnen veranderen, maar eerst moeten we geloven dat we dat kunnen!

Believe helpt ons los te komen van emoties van oneerlijkheid, wanhoop en ontoereikendheid; en wekt positieve emoties van hoop en inspiratie op. Het helpt ons te realiseren en geloven in de oneindige mogelijkheden in onszelf, zodat we mondiger kunnen worden.

5. We voelen ons minder angstig en sterker

De Valor olie is een kracht gevende mix van essentiële oliën dat zowel het fysieke als de spirituele aspecten van het lichaam ondersteuning geeft, om gevoelens van kracht, moed en zelfvertrouwen te verhogen in tijden van tegenspoed. De olie is bekend om zijn beschermende kwaliteiten en kan het lichaam helpen om zelf zijn balans en richting te corrigeren. Valor kan ook worden gebruikt voor rug-gerelateerde aandoeningen en kinderen die hyperactief zijn of worstelen met drukte in hun hoofd kunnen ook ondersteuning vinden met deze olie (smeren op het voorhoofd en op de slapen), net als bij Peace & Calming essentiële olie. Valor is ook verkrijgbaar in een roll-on 10 ml.

6. We drinken dagelijks een shotje Ningxia

Voorkomen dat je verkouden word óf geveld door de griep. Inzetbaar is dan de Ningxia. Wat is dit nu eigenlijk?! In de starterskit zitten twee zakjes met dit drankje. Een krachtige antioxidant drank. Het bevat Chinese wolfsbessen (gojibes), een super mix van bosbessen, appelbessen, kersen, granaatappels en pruimensappen, natuurlijke Stevia extract, druivenpitten extract en puur vanille extract. Daarbij nog de essentiële oliën Tangerine, Yuzu, Lemon en Orange.Wat doet het?Het zorgt voor o.a. een goedwerkende spijsvertering, gezond immuunsysteem, gezonde hersenfunctie en een gezond hart- en vaatstelsel. 30 cc per dag is voldoende.

7. Meer focus en concentratie

Ben jij of is je kind snel afgeleid? Dan is de chill-mix een uitkomst! Een top roller voor volwassenen en kids die van zichzelf behoorlijk druk zijn, voor als je je aandacht bij activiteiten moet houden, voor als je snel afgeleid bent, voor huiswerk/ studie, voor kantoorbanen etc. Voor rust en FOCUS!

8. Onrust en spanning

Soms kan het moeilijk zijn om te gaan met de eindeloze hoeveelheid huiswerk en onderwerpen, en zelfs kan het lastig zijn om met anderen om te gaan. Deze essentiële oliën helpen de geest en het hart te openen en versterken kracht en doorzettingsvermogen. De spanning van huiswerk, je door moeilijke lessen heen werken, examens of zelfs ‘alleen maar’ onrust ten opzichte van anderen komt vaak voor tijdens het schooljaar. De oliën hieronder verzachten rauwe zenuwen, verminderen woede, brengen opnieuw evenwicht in emoties en ontspannen de geest.

KidPower geeft ontspanning, zelfvertrouwen en laat angsten los.

Geranium verwijdert de blokkades die ons tegenhouden van emotioneel evenwicht

Frankincense bevordert een positieve houding en gevoelens van geduld en acceptatie

Lavendel kalmeert negatieve emoties, vooral woede, opwinding en prikkelbaarheid

9. Diffuser tips!

Als ik in de praktijk aan het werk ben is een van mijn favoriete mixen Sacred Mountain samen met Lime (limoen) olie. Deze combinatie zorgt voor rust en dat ik minder gevoelig ben in de gevoelens en energieën van anderen waardoor ik dicht bij mezelf kan blijven maar tegelijkertijd voor onbevangenheid en positiviteit.

Een andere fijn mix is Eucalyptus, Frankincense en Vetiver. Een ontspannende mix die je helpt opnieuw op te laden maar ook om te aarden.

Een mix die je helpt om rust te creëren in je hoofd en helpt je te focussen is Vetiver, Bergamot en Cedarwood of Rosemary, Peppermint en Lemon.

Experimenteer met olie combinaties in de diffuser en vind uit wat voor jou het fijnste is.

× Een vraag of afspraak plannen?